28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHamilton vrea să câştige campionatul

Hamilton vrea să câştige campionatul

Mass-media şi suporterii britanici au fost încântaţi de ce au văzut în sala de pregătire de ultimă generaţie a echipei McLaren, unde vicecampionul mondial a răspuns întrebărilor adresate.

Presa britanică a dat curs invitaţiei făcute de McLaren, fiind prezentă, alături de câţiva suporteri ai scuderiei, în sala de pregătire de ultimă generaţie, unde toţi l-au văzut la lucru pe vicecampionul mondial, Lewis Hamilton. Locul de întâlnire n-a fost o banală sală de forţă şi antrenament, locaţia primind din partea McLaren titulatura de „Centru de fitness şi bunăstare“.
După ce au încercat aparatele pe care se pregătesc piloţii McLaren, invitaţii n-au ratat ocazia de a-l intervieva pe cel în care şi-au pus toate speranţele de a aduce mai repede titlul în Marea Britanie. Hamilton a afirmat că, privind rezultatele din presezon, lupta va fi mai aprigă decât anul trecut. „Cu pachetul pe care-l avem, mă îndoiesc că finlandezul Kimi va câştiga din nou. Şi ei au o maşină foarte rapidă. Dar mi s-a părut oarecum ciudat faptul că n-au apărut la toate testele la care am fost şi noi prezenţi pe pistă. Au fost extrem de rapizi în Bahrain, dar nu ştim ce au făcut acolo. Totuşi, circuitul de la Barcelona este un barometru bun şi, dacă ne uităm peste testele de anul trecut de aici, vom vedea că diferenţele erau mai mari, de trei-patru secunde între Ferrari şi noi. În acest an cred că lupta va fi mult mai strânsă. Avem maşini aproape identice“, a spus Lewis Hamilton.

„Ştiu ce am de făcut“

Lewis Hamilton a explicat că anul trecut a obţinut un loc foarte bun, ţinând cont de faptul că a „alergat“ pentru prima dată în Formula 1. Pilotul britanic a afirmat însă că rezultatele notabile vor începe să apară din sezonul care va debuta pe 16 martie, fiind convins că are şanse reale de a cuceri titlul de campion. „Am învăţat că nu trebuie să te laşi afectat de presiune. Trebuie să rămâi concentrat şi să nu laşi intrigile să ajungă la tine. Anul trecut, acesta a fost unul dintre punctele mele puternice şi trebuie să rămână aşa. Situaţia e puţin diferită de anul trecut. Ştiu la ce să mă aştept în acest sezon şi cum pot să fiu mai bun în acele curse şi sesiuni de calificări în care nu m-am descurcat. Pentru asta m-am antrenat în această perioadă. Acum va fi diferit! Sunt sigur că voi face o treabă bună, vreau să câştig“, a explicat pilotul de la McLaren. „În anul de debut, toată lumea se aşteaptă să cazi. Acum va fi diferit, căci toată lumea ştie că pot pilota. Voi fi mult mai aspru criticat pentru greşeli acum, pentru că anul trecut eram debutant. Prima cursă nu va mai însemna o lume necunoscută. Pe tot parcursul sezonului trecut a trebuit să fac faţă multitudinii de lucruri noi în forme diferite. Acum ştiu ce am de făcut pentru a ajunge în faţă pe grila de start“, a conchis Lewis Hamilton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS