16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, în alertă

Oltenii, în alertă

„U“ Craiova – Pandurii
Stadion „Extensiv“
, mâine, ora 14.00 (TVR 1).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Bornescu – Bărboianu, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, A. Ionescu, Dilevski, Fl. Costea – Tănasă, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Pandurii: Mingote – Rusu, Anilton, Cardoso, Djakpa – Vasilache, Stângă, Soares, Iordache – Arrieta, Piţurcă jr. Antrenor: Joaquim Teixeira.

Pentru a-şi îndeplini obiectivul, menţinerea în prima ligă, ambele echipe au nevoie de victorie în partida de mâine, craiovenii plecând cu prima şansă şi pentru că evoluează în faţa propriilor suporteri. 

Stadionul „Extensiv“ din Parcul „Romanescu“ va găzdui mâine, după opt ani, o partidă oficială din prima ligă. Universitatea Craiova revine în faţa propriilor suporteri pentru un joc cu o dublă importanţă. Elevii lui Nicolo Napoli au nevoie de cele trei puncte în confruntarea cu Pandurii pentru a părăsi zona fierbinte a clasamentului şi, mai mult, pentru a se distanţa de una dintre echipele cu care se luptă pentru evitarea retrogradării. Un meci de şase puncte, pe care Ştiinţa trebuie să-l câştige, având în vedere că alb-albaştrii vor avea în continuare un program foarte dificil. În plus, craiovenii mai au un motiv să fie determinaţi. Gorjenii s-au impus în ultimele două confruntări, în meciul tur (2-0) şi în şaisprezecimile Cupei României (1-0), iar Universitatea trebuie să-şi ia revanşa. Lucru aşteptat şi de suporterii din Bănie, care speră ca favoriţii să facă uitat şi eşecul de la Cluj, din etapa trecută.
Pentru disputa de mâine, Napoli nu-l va putea folosi pe Dănănae, suspendat, în schimb, va reveni între buturi Mircea Bornescu. Craiovenii au intrat de ieri în cantonament, în tabăra Ştiinţei predominând optimismul, atât jucătorii, cât şi antrenorii susţinând că nu concep alt rezultat decât victoria. „Pornim ca favoriţi, ţinând cont că ei au jucat şi în Cupă şi au acumulat mai multă oboseală decât noi. Avem şi un lot mai valoros, aşa că prevăd un 2-0 în meciul de duminică“, a fost pronosticul dat de Ilie Balaci, managerul general al grupării din Bănie.

Condescu merge la victorie

De partea cealaltă, pentru a putea spera în continuare la menţinerea în Liga I, formaţia Pandurii are nevoie de victorie pe „Extensiv“. De rezultatul acestui joc depinde, se pare, soarta antrenorului Joaquim Teixeira, fiind greu de crezut că preşedintele Marin Condescu va continua să creadă în lusitan după două înfrângeri în campionat şi eliminarea din Cupa României. Condescu susţine că mai degrabă jocul de la Craiova este unul al suferinţei decât un derbi şi nu concepe alt rezultat decât victoria echipei sale. „Nu cred că trebuie să spunem că este un derbi. Este mai mult un meci al suferinţei, pentru că nici noi nu stăm nemaipomenit şi nici Craiova. Nu avem altă alternativă decât victoria. Toate meciurile le abordăm aşa, chiar dacă zicem uneori că este bun şi un egal“, a spus preşedintele pandurilor.
Deşi a pierdut al doilea meci consecutiv pe banca tehnică a gorjenilor, Teixeira s-a declarat mulţumit de echipa sa în partida cu Gloria Buzău, dar aşteaptă mai mult de la fotbaliştii portughezi. „Cred că am pierdut acest joc, dar am câştigat o echipă. Jucătorii portughezi s-au acomodat mai bine, pentru că şi vremea este mai bună, dar nu s-au adaptat încă la campionatul românesc. Aştept mai mult de la cei veniţi din Portugalia. Sunt, în schimb, foarte încântat de fotbaliştii români, din toate punctele de vedere“, a spus antrenorul lusitan.

Grecu şi De Gregorio, convocaţi de urgenţă

Echipa Pandurii a pregătit jocul cu Universitatea în regim de cantonament, la Mogoşoaia, unde a beneficiat de condiţii bune de antrenament şi recuperare. Gorjenii vor ajunge la Craiova în această seară, direct de la Bucureşti, echipa lui Teixeira urmând să fie încurajată în Bănie de aproximativ 100 de suporteri.
Deşi avea la dispoziţie 20 de fotbalişti, tehnicianul portughez i-a chemat de urgenţă la Bucureşti pe Grecu şi De Gregorio, pentru a avea alternative pe banda stângă şi în atac. Chibulcutean, suspendat, ratează întâlnirea cu craiovenii, iar Arrieta este incert din cauza unor probleme la spate. În schimb, va reveni Djakpa, ivorianul fiind suspendat pentru primele două meciuri oficiale din 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII