17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu zburat spre Togliatti

Au zburat spre Togliatti

Chimistele au plecat ieri în cea mai lungă deplasare, cu gândul la cele două puncte.

Handbalistele de la Oltchim au plecat din Râmnicu Vâlcea ieri la prânz, în cea mai lungă deplasare posibilă din Liga Campionilor. Adina Meiroşu şi compania au avut avion la ora 17.00 pe ruta Bucureşti – Frankfurt şi au făcut o escală lungă în Germania. Campioanele României au parcurs peste 5.000 de kilometri şi au ajuns în această dimineaţă la Samara, localitate de unde au fost preluate de un autocar al clubului Lada şi transportate la baza sportivă a formaţiei ruse.
Partida dintre Lada Togliatti şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, crucială pentru accederea în faza semifinalelor, va avea loc mâine, de la ora 17.00 (ora României), şi va fi transmisă în direct la televizor pe Sport.ro. Meciul va fi arbitrat de o brigadă slovenă formată din Tomo Vodopivec şi Robert Krasna, observator EHF fiind letonul Valerijs Jaskins. 

Manea mai stă o tură

Oltchim nu o va putea folosi nici în meciul de la Togliatti pe Oana Manea, aceasta absentând şi în deplasarea de la Gyor. Potrivit zvonurilor, tehnicianul Gheorghe Tadici l-a pus pe pivotul chimist la un program drastic de antrenamente şi la o cură de slăbire, şi speră ca Oana să dea jos câteva kilograme până la partidele decisive de la Râmnicu Vâlcea cu FC Nürnberg şi ETO Gyor.
„Bine că am fost inspiraţi şi am adus-o la Râmnicu Vâlcea pe Raluca Ivan. Dacă nu o transferam, stăteam acum numai într-un pivot“, a spus Gheorghe Tadici.

Maier rămâne pe podiumul golgheterelor

Extrema echipei din Râmnicu Vâlcea, Ramona Maier Farcău, rămâne pe poziţia a treia în topul golgheterelor din Liga Campionilor şi după disputa de la Gyor.
Fosta atletă are la activ 72 de goluri. Pe primele două poziţii se află unguroaicele Timea Toth (Hypo Viena), cu 84 de goluri, respectiv Anita Gorbitz (ETO Gyor), cu 80 de reuşite. Pe locul 15 al ierarhiei se află alte două chimiste, Adina Meiroşu şi Ionela Gâlcă Stanca, ambele cu 45 de goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS