Acasă Sport Pandurii vor în careul de aşi

Pandurii vor în careul de aşi

-

Pandurii – Gloria Buzău
Stadion
CNAF Mogoşoaia, astăzi, ora 16.15 (Antena 1).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Rusu, Anilton, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Stângă, Vancea, Iordache – Piţurcă jr., Arrieta. Antrenor: Joaquim Teixeira.
Gloria: Mincă – Doicaru, Tudose, Vlaicu, Dino Eze – Paleacu, Bicfalvi, Gheorghiţă, Cl. Ionescu, Liţu – Simion. Antrenor: Ştefan Stoica.
Vor arbitra: M. Drăgănescu – D. Roşu, R. Ghinguleac.
Celelalte partide din sferturile de finală: ieri: Dacia Mioveni – Dinamo 1-0; astăzi: CFR Cluj – FC Braşov (Bucureşti, ora 20.30 – Antena 1). Meciul Unirea Urziceni – Rapid s-a jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Meciul de astăzi cu Gloria Buzău nu contează prea mult în ochii conducătorilor gorjeni, ci doar pentru antrenorul Joaquim Teixeira, care aşteaptă primul succes în România. „Teixeira mi-a spus că pentru el este foarte important acest meci. Va trimite în teren cea mai bună echipă. Nu este nici un inconvenient pentru meciul cu Craiova. Nu avem nici o scuză dacă vom pierde acest joc, cum nici nu merităm prea multe laude dacă-l vom câştiga. Merităm puţină simpatie şi înţelegere dacă vom câştiga şi meciul de la Craiova“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Duelurile din această săptămână, cu Gloria Buzău şi Universitatea Craiova, pot da măsura valorii grupării gorjene. Condescu invită suporterii să creadă în continuare în echipă, atâta timp cât are şanse reale să se salveze. Echipa Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după ce a eliminat Universitatea Craiova, cu 1-0 (după prelungiri), şi „U“ Cluj, scor 2-0, în timp ce Gloria Buzău a învins cu 1-0 pe Tricolorul Breaza şi cu 5-3, după loviturile de departajare, pe Poli Timişoara.

Condescu vorbeşte despre retrogradare

Preşedintele echipei Pandurii, Marin Condescu, doreşte cel puţin trei puncte în următoarele două confruntări din Liga I, cu Craiova şi Steaua.
„Avem nevoie de cel puţin o victorie în următoarele două etape pentru a conta în lupta pentru salvare. Soluţii nu există decât la echipă şi la antrenor. Ei trebuie să găsească formulele cele mai bune. Până acum au cerut şi le-am dat ce a depins de noi, acum cerem şi noi de la ei. Dacă s-a pierdut o bătălie sau dacă, Doamne fereşte! vom retrograda, nu este sfârşitul lumii. Lucrurile aşa trebuie privite şi înţelese, nu trebuie să creăm presiuni inutile“, a afirmat şeful pandurilor.
„Nu jucătorii portughezi sunt de vină. Au evoluat foarte mulţi români cu Poli, nu are rost să victimizăm o parte sau alta. Dacă îi vom găsi vinovaţi pe portughezi, vom proceda cum se întâmplă în ultima vreme în UE. Vinovaţi sunt românii pentru tot ce este rău şi e păcat. Nu mai există portughezi, brazilieni, români, olteni, moldoveni, sunt toţi jucătorii echipei Pandurii. Este rău că am luat bătaie, dar nu trebuie să ne punem cenuşă în cap. Mulţi râd acum dacă nu prind echipa şi pierd titularii, că au impresia că ei sunt cei mai buni. Uită că împreună am dus echipa pe locul 17“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Tomas Ryde: Am jucat fantastic în prima repriză

La finalul duelului cu Rusia, selecționerul Tomas Ryde a acuzat arbitrajul din repriza a doua. Totodată, acesta a exlicat prestaţia slabă a...

Băsescu: PSD nu își revine din șoc!

Traian Băsescu spune că PSD nu își revine din șocul alegerilor prezidențiale pentru că, deși a mărit salariile și pensiile, a pierdut...