22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii caută prima victorie din acest an

Gorjenii caută prima victorie din acest an

Antrenorul Joaquim Teixeira nu menajează nici un fotbalist în competiţia surprizelor, lusitanul anunţând pentru partida cu Gloria Buzău schimbări atât în primul unsprezece, cât şi în sistemul de joc.

Pandurii Târgu Jiu a deplasat ieri un lot de 20 de jucători la Mogoşoaia, locul disputării meciului din sferturile de finală ale Cupei României cu Gloria Buzău, programat mâine, la ora 16.15. Antrenorul Joaquim Teixeira i-a convocat pe Mingote, Adriano, Popete, Rusu, Anilton, Chibulcutean, Cardoso, Djakpa, Stângă, Soares, Vancea, Iordache, Vasilache, Wandeir, Nunes, Orac, Pintassilgo, Arrieta, Piţurcă şi Jessui, dar numai 19 fotbalişti sunt disponibili, ivorianul Djakpa fiind încă suspendat.
Deşi oficialii clubului gorjean au încercat imediat după jocul cu Poli Timişoara să-l convingă pe Teixeira să abordeze meciul cu Gloria Buzău cu rezervele, acesta a refuzat, motivând că o calificare în semifinalele Cupei României ar da încredere jucătorilor săi. Antrenorul lusitan va face schimbări faţă de partida precedentă, renunţând la sistemul 3-5-2 criticat şi de preşedintele Condescu, dar şi la unii fotbalişti care nu au dat satisfacţie. Cardoso, care a primit „cartea verde“, şi Iordache se vor regăsi cu siguranţă printre titulari, ambii în banda stângă, dar şi Chibulcutean.
Unsprezece jucători au rămas la Târgu Jiu: Grecu, Adi Popescu, Jackson, Stromajer, De Gregorio, Rus, Păcurar, L. Mihai, Dossey, Zamfir şi Mândrean, ultimii cinci din motive medicale, şi s-au pregătit sub comanda secundului Florin Bejinariu şi a preparatorului fizic Jose Vilaca. Alin Rus a fost anunţat de către antrenorul Teixeira că nu se va mai conta pe el, după ce şi-a exprimat dorinţa să părăsească echipa, nemulţumit cu statutul de rezervă. Şi Stromajer a căzut în dizgraţia tehnicianului portughez, conducătorii clubului negociindu-i un transfer definitiv la FC Vaslui, ce poate fi realizat până pe 28 februarie. 

Oficialii pandurilor, cu gândul la meciul din Bănie

Fragilitatea arătată de echipa lui Teixeira în jocul cu Poli Timişoara a alarmat asistenţa mai mult decât rezultatul în sine. Suporterii au plecat dezamăgiţi de la stadion, la fel şi conducătorii clubului, speranţele menţinerii în Liga I legându-se acum de meciul cu Universitatea Craiova.
„Cel mai mult ne pare rău pentru faptul că prin prestaţia pe care a avut-o echipa am dezamăgit suporterii. S-a văzut ataşamentul lor faţă de Pandurii pentru că, după părerea mea, nici o altă echipă din prima ligă nu a jucat cu stadionul arhiplin un meci în care n-a avut adversar pe Steaua, Dinamo sau Rapid. Jucătorii au acum datoria morală faţă de suporteri să nu piardă meciul de la Craiova. A fost o seară tristă pentru microbiştii gorjeni, pentru că atunci când speri foarte mult şi nu reuşeşti ceea ce ţi-ai propus dezamăgirile sunt foarte mari. Jucătorii şi antrenorii nu au acum alternativă. La Craiova trebuie făcut tot posibilul, trebuie o mobilizare exemplară, pentru că Pandurii nu are voie să piardă acest meci pentru a nu se rupe de pluton, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

Dezlegări pentru zile negre

Pandurii Târgu Jiu a renunţat în această iarnă la şase jucători: Dedu, Voicu, Vătavu, Vintilescu, Bălăeţ şi Dragomir, dar numai temporar, toţi fiind împrumutaţi la diverse echipe până în vară. Primii trei au fost direcţionaţi către CSM Râmnicu Vâlcea, Vintilescu şi Bălăeţ au ales să joace în Liga a III-a, la EMC Rovinari, respectiv Minerul Mehedinţi, iar Dragomir va evolua la Inter Gaz (Liga a II-a) până la finalul campionatului.
Lucian Zoicaş, refăcut după ruptura de ligamente, doreşte să-şi rezilieze contractul cu clubul din Târgu Jiu, însă oficialii pandurilor nu agreează despărţirea definitivă. Conducătorii grupării gorjene iau în calcul o eventuală retrogradare, situaţie în care toţi străinii vor părăsi echipa. În acest caz, pentru a nu rămâne descoperiţi în Liga a II-a, vor fi rechemaţi la Pandurii toţi jucătorii împrumutaţi, pentru a se forţa repromovarea.
Cupa României, sferturi de finală
Programul
partidelor din sferturile de finală ale Cupei României: astăzi: Dacia Mioveni – Dinamo (Urziceni, ora 16.15 – Antena 1; arbitri: T. Lajos – A. Oniţa, S. Gheorghe), Unirea Urziceni – Rapid (Constanţa, ora 20.30 – Antena 1; Cr. Balaj – N. Marodin, B. Szoke); mâine: Pandurii – Gloria Buzău (CNAF Mogoşoaia, ora 16.15 – Antena 1; M. Drăgănescu – D. Roşu, R. Ghinguleac), CFR Cluj – FC Braşov (Bucureşti, ora 20.30 – Antena 1; Al. Deaconu – A. Vidan, B. Velicu).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS