16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTeixeira l-a surprins până şi pe Condescu

Teixeira l-a surprins până şi pe Condescu

Antrenorul lusitan s-a încăpăţânat să utilizeze cu Poli Timişoara sistemul său preferat, 3-5-2, care s-a dovedit vulnerabil, atrăgându-şi dezaprobarea preşedintelui Marin Condescu.

Pandurii Târgu Jiu a pierdut lamentabil prima partidă oficială a anului, 1-3 pe „Municipal“ cu Poli Timişoara, diminuându-şi şansele de salvare de la retrogradare, chiar dacă şi contracandidatele au făcut paşi greşiţi. Ceea ce s-a dorit a fi o sărbătoare fotbalistică odată cu inaugurarea oficială a instalaţiei de nocturnă şi a tabelei de marcaj (oficialii gazdelor pregătind şi un foc de artificii care nu a mai avut loc) s-a dovedit a fi o mare tristeţe, o parte din cei 10.000 de spectatori părăsind arena după golul trei marcat de oaspeţi. Unul dintre vinovaţi, antrenorul Joaquim Teixeira, a asistat fără reacţie la joaca timişorenilor, care au avut nevoie de ceva mai mult de o oră pentru a-şi asigura cele trei puncte.
Tactica sinucigaşă cu trei fundaşi adoptată de Teixeira l-a surprins şi pe preşedintele Marin Condescu. „Am abordat partida cu foarte multă teamă, ceea ce s-a dovedit a fi foarte rău pentru noi. La 3-0 am început să jucăm şi noi puţin fotbal şi cred că sistemul cu trei fundaşi nu a funcţionat, Poli Timişoara având jucători foarte experimentaţi în atac“, l-a taxat Condescu pe lusitan.
Teixeira a replicat că nu a avut alternativă la sistemul 3-5-2 utilizat, deşi dispune de 31 de fotbalişti în lot. Experimentul portughez a dat astfel greş, pandurii reuşind cu greutate să lege trei pase, impactul cu fotbalul românesc copleşindu-i pe jucătorii transferaţi în această iarnă la Târgu Jiu.
Antrenorul Joaquim Teixeira s-a limitat după joc în a scoate în evidenţă meritele timişorenilor. „Am înfruntat o formaţie foarte bine organizată, cu experienţă, înţeleaptă, dar şi oportunistă. A fost o echipă matură, iar atunci când a fost necesar, timişorenii au pretins că sunt accidentaţi ca să oprească ritmul jocului. În partea a doua am încercat să îndreptăm rezultatul, dar am suferit pe contraatac, pentru că nu am reuşit să reparăm carenţele defensive de pe partea stângă. Totuşi, chiar dacă am pierdut, aş vrea să laud caracterul jucătorilor mei, pentru că nu au încetat să lupte, însă trebuie să recunoaştem că echipa Timişoarei este mai bună şi a meritat să câştige“, a spus Teixeira.

Şansele de salvare sunt aceleaşi

Cu -18 în clasamentul adevărului, oficialii pandurilor continuă să spere la menţinerea în Liga I. „Şansele să evităm retrogradarea sunt aceleaşi, pentru că de la locul 11 în jos toate echipele au rămas pe aceleaşi poziţii, cu excepţia lui «U» Cluj, care a venit din urmă. Din păcate, nu am reuşit să profităm de această situaţie favorabilă şi ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Craiova şi unul la fel de greu cu Steaua. Dar se pot scoate puncte oriunde, cel mai bun exemplu fiind Universitatea Cluj. Mă aşteptam să luăm cele trei puncte cu Poli Timişoara şi să profităm de pasul greşit al echipelor contracandidate. Sunt trist“, a afirmat Condescu. Şi antrenorul Teixeira crede că lucrurile stau la fel ca înainte de startul minireturului, pandurii trebuind să acumuleze puţin mai mult de un punct şi jumătate pe meci pentru a se salva.

Piţurcă Jr. a marcat după 818 minute

Alexandru Piţurcă a izbutit să puncteze cu Poli Timişoara (’68), după 14 minute de la intrarea pe teren, reuşita sa fiind prima în Liga I în tricoul echipei gorjene. Acesta a mai marcat un gol pentru Pandurii, în Cupa României, în jocul cu „U“ Cluj. Reuşita din campionat a fiului selecţionerului vine după 818 minute jucate pentru Pandurii în 13 etape, în zece dintre acestea fiind titular.
Doi dintre jucătorii „disponibilizaţi“ de Pandurii, Sorin Vintilescu şi Robert Bălăeţ, au ales să evolueze în Liga a III-a, primul la EMC Rovinari, iar al doilea, la Minerul Mehedinţi. Alt jucător pus pe liber, Ionuţ Dragomir, a negociat ieri cu Marin Condescu despărţirea de Pandurii, însă destinaţia sa nu este deocamdată cunoscută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS