10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTunarii nu mai simt jugul lui Henry

Tunarii nu mai simt jugul lui Henry

Arsenal este lideră în actualul sezon al Premier League, după mai mulţi ani în care s-a uitat la Chelsea şi la Manchester United cum au triumfat. Bielorusul Aleksander Hleb, unul dintre starurile trupei lui Arsene Wenger, susţine că forma bună a „tunarilor“ din acest sezon se datorează plecării atacantului francez Thierry Henry.
„Ştiu de ce suntem aşa de buni. Explicaţia e foarte simplă. Până astă-vară, noi jucam toţi pentru Thierry Henry. El conducea spectacolul. De fiecare dată când aveam mingea, mă uitam şi mă întrebam «Unde-i Henry?». Nu îndrăzneam să încep o acţiune personală. Şi, dacă îmi permiteam să pasez mingea altcuiva, ţipa la mine: «Hei, eram liber!». Când el era în formă, câştigam în faţa oricui. Când nu era, pierdeam. În prezent, lucrurile s-au schimbat. Nu mai suntem o echipă care stă într-un om. Nimeni nu se plânge dacă încerc un dribling. Tocmai acesta este motivul pentru care jucăm aşa de bine: am fost eliberaţi“, a spus Hleb.
Sâmbătă, în etapa a 27-a din Premier League, Arsenal a terminat la egalitate meciul din deplasare cu FC Birmingham, scor 2-2. În această partidă, atacantul croat al „tunarilor“, Eduardo, a suferit o accidentare foarte gravă care l-ar putea împiedica să joace la Campionatul European.
Rezultate înregistrate sâmbătă în etapa a 27-a din Premier League: Birmingham – Arsenal 2-2 (McFadden ’28, ’90+3-penalti / Walcott ’49, ’55), Fulham – West Ham 0-1 (Solano ’87), Liverpool – Middlesbrough 3-2 (Torres ’27, ’29, ’61 / Tuncay ‘8, Downing ’83), Portsmouth – Sunderland 1-0 (Defoe ’68), Wigan Athletic – Derby County 2-0 (Scharner ’60, Valencia ’84), Newcastele – Manchester United 1-5 (Faye ’78 / Rooney ’25, ’81, C. Ronaldo ’45, ’55, Saha ’90).
În clasament, Arsenal Londra este lideră, cu 64 de puncte, fiind urmată, în ordine, de Manchester United, cu 61, de Chelsea, cu 55, şi de Liverpool, cu 47.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS