15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa porneşte greu

Ştiinţa porneşte greu

CFR Cluj – „U“ Craiova 4-1
Stadion:
„Dr. Constantin Rădulescu“, spectatori: 11.000.
Au marcat: Semedo ‘9, Fabbiani ’30, ’76, Trică ’90 / Fl. Costea ’10.
CFR Cluj: Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi (’80, Sandberg), Dorsin – Trică, Leao (’75, Dubarbier), Dani, Culio – Fabbiani, Semedo (’85, Peralta). Antrenor: Ioan Andone.
„U“ Craiova: Bănică – Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, A. Ionescu (’90, Bărboianu), Dilevski, Fl. Costea – Tănasă (’61, Wobay), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Leao, Dorsin, Semedo, Dubarbier / Mitchell.
Cartonaş roşu: Dănănae (’81).
Au arbitrat: I. Kovacs – O. Şovre, D. Mudura.

Alb-albaştrii au pierdut la scor în faţa „ceferiştilor“, plătind tribut greşelilor venite din partea unor jucători cu experienţă, în frunte cu Dorel Stoica.

„Pariaţi pe Universitatea Craiova la meciul cu CFR Cluj!“, i-a îndemnat finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, pe fanii olteni cu câteva săptămâni înainte de meciul din Gruia, sperând că alb-albaştrii vor reuşi surpriza la Cluj. Previzunile acestuia nu s-au adeverit, iar îndemnul patronului a rămas ceea ce părea şi la vremea respectivă, adică o glumă nereuşită.
Mult mai inspirat în preziceri a fost însă preşedintele CFR-ului.
„Fabbiani a zis că vrea să danseze de două ori. Eu sper să danseze doar o dată şi am mare încredere că olteanul Trică va marca“, a spus Iuliu Mureşan, care n-a „văzut“ golul lui Semedo, prin care se deschidea scorul în partida din Gruia.
După un contraatac rapid al liderului, portughezul Semedo a deschis scorul. Bucuria clujenilor n-a durat decât un minut, pentru că Florin Costea a marcat cu calm, pe lângă Hirschfeld, din pasa excelentă a lui Baird. Se părea că Universitatea a trecut peste tracul debutului, mai cu seamă că a reuşit să ţină mingea, să paseze şi chiar să pună în pericol poarta CFR-ului.

Dorel, spectator

Treptat însă, oltenii s-au tăiat, speriaţi parcă de rezultatul bun înregistrat pe tabelă. Baird şi-a „revenit“, greşind pase şi execuţii simple. I-au urmat exemplul Dănănae, D. Stoica şi Mitchell. Prepeliţă a jucat mai mult pentru el, făcându-ne să ne treacă dorul de Luţu, iar Spase Dilevski a fost mai mult decât discret.
Ştiinţa a primit golul doi după o lovitură liberă. Trică a executat pe colţul lung, iar Fabbiani, scăpat de marcajul lui Dorel Stoica, a deviat uşor, păcălindu-l pe Bănică. Avantaj minim pentru gazde la pauză, dar speranţele oltenilor nu muriseră. Încă mai credeau într-o minune, într-o nouă lovitură a lui Costea.
Partea a doua a pierdut însă din consistenţă, craiovenii lăsându-şi ambiţia la cabine. În minutul 76, D. Stoica şi Dănănae s-au invitat reciproc la o minge, nici unul nu a degajat-o, iar Fabbiani a preluat şi a şutat din nou fără speranţe pentru Bănică. Eliminarea lui Dănănae şi lipsa de concentrare i-au costat pe juveţi încă un gol, fostul jucător al Ştiinţei, Eugen Trică, închizând tabela cu o reluare cu capul, după o centrare venită de la Culio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII