18.1 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sport Ştiinţa porneşte greu

Ştiinţa porneşte greu

CFR Cluj – „U“ Craiova 4-1
Stadion:
„Dr. Constantin Rădulescu“, spectatori: 11.000.
Au marcat: Semedo ‘9, Fabbiani ’30, ’76, Trică ’90 / Fl. Costea ’10.
CFR Cluj: Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi (’80, Sandberg), Dorsin – Trică, Leao (’75, Dubarbier), Dani, Culio – Fabbiani, Semedo (’85, Peralta). Antrenor: Ioan Andone.
„U“ Craiova: Bănică – Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, A. Ionescu (’90, Bărboianu), Dilevski, Fl. Costea – Tănasă (’61, Wobay), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Leao, Dorsin, Semedo, Dubarbier / Mitchell.
Cartonaş roşu: Dănănae (’81).
Au arbitrat: I. Kovacs – O. Şovre, D. Mudura.

Alb-albaştrii au pierdut la scor în faţa „ceferiştilor“, plătind tribut greşelilor venite din partea unor jucători cu experienţă, în frunte cu Dorel Stoica.

„Pariaţi pe Universitatea Craiova la meciul cu CFR Cluj!“, i-a îndemnat finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, pe fanii olteni cu câteva săptămâni înainte de meciul din Gruia, sperând că alb-albaştrii vor reuşi surpriza la Cluj. Previzunile acestuia nu s-au adeverit, iar îndemnul patronului a rămas ceea ce părea şi la vremea respectivă, adică o glumă nereuşită.
Mult mai inspirat în preziceri a fost însă preşedintele CFR-ului.
„Fabbiani a zis că vrea să danseze de două ori. Eu sper să danseze doar o dată şi am mare încredere că olteanul Trică va marca“, a spus Iuliu Mureşan, care n-a „văzut“ golul lui Semedo, prin care se deschidea scorul în partida din Gruia.
După un contraatac rapid al liderului, portughezul Semedo a deschis scorul. Bucuria clujenilor n-a durat decât un minut, pentru că Florin Costea a marcat cu calm, pe lângă Hirschfeld, din pasa excelentă a lui Baird. Se părea că Universitatea a trecut peste tracul debutului, mai cu seamă că a reuşit să ţină mingea, să paseze şi chiar să pună în pericol poarta CFR-ului.

Dorel, spectator

Treptat însă, oltenii s-au tăiat, speriaţi parcă de rezultatul bun înregistrat pe tabelă. Baird şi-a „revenit“, greşind pase şi execuţii simple. I-au urmat exemplul Dănănae, D. Stoica şi Mitchell. Prepeliţă a jucat mai mult pentru el, făcându-ne să ne treacă dorul de Luţu, iar Spase Dilevski a fost mai mult decât discret.
Ştiinţa a primit golul doi după o lovitură liberă. Trică a executat pe colţul lung, iar Fabbiani, scăpat de marcajul lui Dorel Stoica, a deviat uşor, păcălindu-l pe Bănică. Avantaj minim pentru gazde la pauză, dar speranţele oltenilor nu muriseră. Încă mai credeau într-o minune, într-o nouă lovitură a lui Costea.
Partea a doua a pierdut însă din consistenţă, craiovenii lăsându-şi ambiţia la cabine. În minutul 76, D. Stoica şi Dănănae s-au invitat reciproc la o minge, nici unul nu a degajat-o, iar Fabbiani a preluat şi a şutat din nou fără speranţe pentru Bănică. Eliminarea lui Dănănae şi lipsa de concentrare i-au costat pe juveţi încă un gol, fostul jucător al Ştiinţei, Eugen Trică, închizând tabela cu o reluare cu capul, după o centrare venită de la Culio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cîţu: Pensiile pot creşte cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat aseară...

ȘTIRI GdS

00:01:16

Protestatarii au luat cu asalt parlamentul sârb

Zeci de poliţişti şi protestatari au fost răniţi în manifestaţiile care au avut loc în faţa Parlamentului sârb şi în apropierea primăriei...

Cîţu: Pensiile pot creşte cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat aseară că pensiile pot creşte cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare.

Vâlcea: Accident rutier pe DN 64 în Mihăești

Un bărbat de 54 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost rănit azi noapte, în urma unui accident rutier provocat chiar de...

Managerul Spitalului Colentina are COVID-19

Managerul Spitalului Colentina, Remus Gabriel Mihalcea, are coronavirus, au confirmat miercuri seară reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Remus...

Craiova: Spectacolul Șoricelul și Balena Banela, prezentat în aer...

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova va prezenta, în week-end, spectacolul Șoricelul și Balena Banela, inspirat de montarea a cărei premieră...

Craiova: Se modifică traseul 24b

RAT Craiova a anunțat că datorită suspendării circulației rutiere pe strada Sărarilor din Calea București, în perioada 11-13 iulie, traseul  24b va...