5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Pandurii, aproape de surpriză

Energia Pandurii, aproape de surpriză

Cu formaţia în efectiv aproape complet, Sorin Toacsen a fost la un pas de un rezultat bun la Reşiţa, în faţa şefului său de la echipa naţională, Aihan Omer, însă finalul a aparţinut gazdelor, care au reuşit să termine meciul cu un avantaj de două goluri.

Energia Pandurii Târgu Jiu a fost învinsă de UCM Reşiţa, scor 30-28, fiind cel de-al doilea joc în deplasare din retur, după cel de la Bacău, când echipa lui Sorin Toacsen este foarte aproape de un rezultat pozitiv.
Jocul a fost echilibrat în prima parte, gazdele reuşind să conducă fără să se distanţeze la mai mult de două goluri. Scorul pauzei a fost 14-13 în favoarea grupării conduse de Aihan Omer. UCM Reşiţa a controlat şi partea a doua a jocului, luând un avans de cinci goluri la un moment dat, gorjenii având puterea doar să recupereze din diferenţă, nu să şi forţeze obţinerea vreunui punct. Sârbul Goran Andrijasevic a fost din nou cel mai bun jucător al echipei Energia, acesta reuşind să înscrie şase goluri, urmat în topul marcatorilor de Păiuş, şase goluri, Truică, cinci goluri, Năftănăilă şi Stanciu, câte trei, Enache şi Mrakic, câte două. La Energia a revenit şi interul Ionuţ Mazilu, după o accidentare care l-a ţinut departe de sală mai bine de o lună, însă evoluţia acestuia a fost modestă.
„Mazilu a jucat o parte a meciului, dar mai are de muncă“, a caracterizat Toacsen evoluţia elevului său.

Antrenorul – mulţumit, preşedintele – dezamăgit

Antrenorul pandurilor, Sorin Toacsen, îşi propusese înainte de acest meci ca echipa sa să limiteze proporţiile scorului cu Reşiţa, una dintre fruntaşele Ligii Naţionale, ceea ce a şi reuşit.
„Am jucat bine, dar, din păcate, am pierdut pe final. Din prea multă dăruinţă şi prea multă voinţă, mai faci şi greşeli. A fost egal în anumite perioade de joc, Reşiţa s-a mai distanţat la un gol, două, am avut o perioadă în care s-a distanţat şi la patru-cinci goluri, după care am alergat după egalare. Se putea mai mult de la acest meci, dacă eliminam din greşeli. Sunt mulţumit de joc, asta demonstrează că suntem pe drumul cel bun. În tur pierdeam la cinci-şase goluri în deplasare“, a concluzionat Toacsen. În schimb, preşedintele clubului Energia Pandurii, Ion Surdu, s-a declarat dezamăgit de rezultat şi nu neapărat de jocul handbaliştilor lui Toacsen.
„Ne-am vândut scump pielea. Nu le-a cerut nimeni imposibilul, dar când vezi că se poate… Noi jucăm frumos, dar avem nevoie şi de puncte. Aşa stabiliserăm înainte de meci, că nu plecăm fără punct de aici. În fazele de atac pierd mingea copilăreşte. Au fost o atmosferă frumoasă şi un spectacol deosebit în sală, dar nu ne interesează neapărat spectacolul, ci punctele“, a declarat Surdu. Celelalte rezultate din etapa a 17-a: Universitatea Poli Izometal Timişoara  – HCM Constanţa 22-31, Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti 23-32, Universitatea Bucovina Suceava – Minaur Baia Mare 35-28, Romvag Caracal – CSM Medgidia 23-29, Ştiinţa Bacău – Uztel Ploieşti 29-24, HC Odorhei – CSM Oradea 28-26. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS