17.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi pentru semifinale

Derbi pentru semifinale

ETO Gyor – Oltchim Râmnicu Vâlcea

Sala Sporturilor din Gyor, mâine, ora 17.15.Echipe probabile:

ETO Gyor: Katalin Pallinger – Katarina Mravrikova, Ana Dokic, Anita Gorbitz, Aura Brădeanu, Szuzsanna Tomori, Orsolya Verten. Antrenor: Csaba Konkoly. Oltchim: Luminiţa Huţupan – Adriana Nechita, Steluţa Luca, Vali Motogna, Ionela Gâlcă, Adina Meiroşu, Ramona Maier. Antrenor: Gheorghe Tadici.Vor arbitra: Slobodan Visekruna şi Zoran Stanojevic (ambii din Serbia). Observator EHF: Ton Meijers (Olanda).

 

Oltchim şi Gyor joacă în Ungaria pentru şefia Grupei A. Formaţia care se impune va fi sigură de un loc în careul de aşi.

 

 

 

Plecate ca favorite la calificarea în semifinale, ETO Gyor şi Oltchim Râmnicu Vâlcea se duelează mâine, în Ungaria, pentru şefia clasamentului în Grupa A a Ligii Campionilor. Vicecampioana ţării vecine a avut un parcurs fără greşeală până acum şi are punctaj maxim după succesele cu Lada Togliatti şi FC Nürnberg. De partea cealaltă, Olchim nu a plecat din Germania decât cu un punct şi a zdrobit pe propriul teren vicecampioana Rusiei. În aceste condiţii, echipa care se va impune în disputa de la Gyor îşi consolidează şansele de calificare în careul de aşi al Ligii Campionilor, în timp ce o remiză le-ar conveni ambelor combatante. Importantă este şi poziţia finală în clasament, pentru că primul loc asigură, cel puţin teoretic, un adversar mai slab în penultimul act al competiţiei (locul II în Grupa B).

 

Gorbitz, marcată
om la om

 

Tehnicianul Gheorghe Tadici ar putea dispune, chiar din debutul întâlnirii, ca lidera unguroaicelor, Anita Gorbitz, să fie ţinută om la om, cel mai probabil de Ionela Gâlcă. În aceste condiţii, atacul lui Gyor ar putea suferi la capitolul inventivitate. De asemenea, românca Aurelia Stoica Brădeanu are un rol important la vicecampioana Ungariei, dar faptul că portarul Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu, o cunoaşte bine pe „Mica“ ar putea fi un atu important pentru campioana României. Cealaltă româncă din lotul lui ETO Gyor, Simona Spiridon, este folosită mai puţin, titulară pe postul de pivot fiind sârboaica Ana Dokic. Adversara chimistelor de mâine defilează în campionatul intern, în ultima etapă trecând clar de Vasas cu scorul de 32-19.

 

Optimism ponderat
în tabăra olteană

 

Oficialii de la Oltchim afişează un optimism ponderat înainte de derbiul de la Gyor. Tehnicianul Gheorghe Tadici crede că elevele sale pot obţine un rezultat pozitiv în cazul în care portăriţa Pallinger şi centrul Gorbitz nu vor fi lăsate să-şi facă jocul obişnuit. Handbalistele, prin vocea căpitanului Luminiţa Huţupan, au spus că merg în Ungaria să-şi joace şansa la victorie şi că nu vor fi intimidate de atmosfera ostilă din tribune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS