12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul meci cu Duru

Primul meci cu Duru

Directorul Direcţiei de Licenţe din cadrul FRF a confirmat că va ajunge astăzi la Craiova pentru a inspecta stadionul „Extensiv“ din Parcul „Romanescu“.

„Cei de la Universitatea ştiu ce au de făcut. Voi veni mâine (astăzi – n.r.) acolo pentru a vedea stadionul Extensiv. Mai multe nu vă pot spune acum“, a declarat ieri Viorel Duru, directorul Direcţiei de Licenţe din cadrul FRF. Acesta vine astăzi în Bănie pentru a inspecta stadionul „Extensiv“ din Parcul „Romanescu“, arena pe care Universitatea Craiova intenţionează să joace partidele de acasă, după ce „Ion Oblemenco“ a intrat în renovare. Pe lângă igienizarea bazei, şeful de la Departamentul de licenţiere le-a precizat oficialilor alb-albaştri că trebuie să stabilească locaţiile şi să amenajeze, printre altele, o masă a presei cu toate facilităţile, cabine de transmisie radio-TV, tribună oficială cu sector VIP, un vestiar suplimentar pentru arbitri femei, cameră antidoping şi un cabinet medical. Trebuie amenajată o sală pentru şedinţele tehnice şi o sală pentru conferinţele de presă.

Discuţii pe marginea pistei

Viorel Duru va trage astăzi primele concluzii, urmând ca până pe 2 martie, când Universitatea va susţine primul meci acasă, în compania echipei Pandurii, să mai viziteze o dată Craiova, pentru a-i da acceptul să joace pe „Extensiv“. Remintim că, recent, Viorel Duru precizase că nocturna şi sistemul de supraveghere video nu vor fi obligatorii la reluarea campionatului.
Universitatea ar putea juca pe „Extensiv“ şi în sezonul viitor, în condiţiile în care patronul Adrian Mititelu a anunţat că vrea să schimbe total înfăţişarea stadionului „Ion Oblemeco“, arenă care ar putea fi acoperită şi dotată cu tribune noi. În această situaţie, pista de atletism de pe fostul „Central“ va dispărea, Mititelu angajându-se să construiască o altă pistă în Craiova. Discuţiile pe această temă vor fi purtate astăzi la Bucureşti, între Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, şi Ovidiu Stîngă, managerul sportiv al Ştiinţei.

Noi „bariere“ pentru licenţiere

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal le-au adus la cunoştinţă reprezentanţilor tuturor echipelor din primele două ligi noile reglementări cu privire la licenţierea cluburilor. Una dintre noile reguli este obligativitatea instalării la stadioanele cluburilor din Liga I a dispozitivelor de identificare a spectatorilor. Un club nu va primi licenţă dacă nu va avea turnicheţi la porţile de intrare, posibilitatea de listare a biletelor de intrare, cu tipărirea pe ele a numelui spectatorului şi a datelor din cartea de identitate şi instalaţii video de supraveghere. Toate acestea sunt obligatorii, începând cu sezonul 2008 – 2009. De asemenea, din returul campionatului 2008 – 2009, toate cluburile va trebui să aibă nocturnă funcţională şi să-şi numeroteze scaunele. În plus, la recomandarea UEFA, LPF vrea să impună cluburilor ca din anul 2010 fiecare echipă din prima ligă să aibă terenul de joc refăcut complet şi încălzit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS