17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWobay să înveţe rigorile fotbalului!

Wobay să înveţe rigorile fotbalului!

Adrian Popescu (foto), fostul căpitan al ultimei campioane din provincie, Universitatea Craiova 1991, a comentat situaţia jucătorilor străini de la Ştiinţa, spunând că Wobay ar fi cel mai bun.

– La sfârşitul acestei săptămâni reîncepe nebunia Ligii I, oltenii întâlnind liderul campionatului, CFR Cluj, un meci important pentru ambele formaţii. Are Universitatea un retur 2008 greu?
– Foarte greu! Chiar din prima etapă are un meci dificil, CFR Cluj fiind în acest moment un team redutabil, cu mulţi fotbalişti străini peste valoarea multor jucători români. Pentru cele 15 etape care au rămas de disputat din returul campionatului 2007/2008, Craiova se confruntă cu o situaţie destul de neplăcută. Ştiinţa n-a putut face nici un transfer din cauza acelei decizii a FIFA, nu evoluează pe terenul propriu, iar în amicalele din această iarnă n-a obţinut rezultate încurajatoare. Este adevărat că nu prea contează acestea, dar, cu o săptămână înainte de debutul oficial în campionat, oltenii lui Nicolo Napoli nu au demonstrat, în amicalul de sâmbătă, 0-0 cu FC Drobeta, o formaţie promovată în vara trecută în Liga a II-a, că ar putea produce surpriza în Gruia, în întâlnirea cu CFR Cluj. Un meci oficial are însă altă motivaţie, aşa că… puţină răbdare. Până la meciul cu ardelenii lui Andone mai sunt câteva zile…

Invazia jucătorilor străini este benefică pentru fotbal

– „Ardelenii“ lui Andone sunt, de fapt, jucători, cu una-două excepţii, din afara României! Andone are la dispoziţie acum aproape două echipe, alcătuite în majoritate din străini…
– Nu mi se pare ceva anormal, suntem în UE, iar invazia străinilor în campionatul României mi se pare benefică pentru fotbal. În cazul legitimării de străini în campionatul nostru, importantă mi se pare selecţia jucătorilor aduşi. Concurenţa pentru un loc în echipă este mare, iar asta face ca fotbaliştii români să se ambiţioneze mai mult, să se pregătească astfel încât să demonstreze antrenorilor că sunt, ca valoare, peste cei străini. Într-o echipă joacă fotbalistul cel mai bun, nu? Şi eu, în urmă cu mulţi ani, am plecat în Elveţia şi am prins un loc de titular de drept într-o echipă (Locarno – n.r.) în care erau zece străini! Disputa pentru un loc de titular în primii unsprezece a fost mare, iar valoarea şi experienţa mea i-au scos pe alţii din formaţie. Aşa-i în fotbal, n-avem ce face.
– Pe care străin de la Universitatea îl consideri ca fiind cel mai valoros?
– Wobay mi s-a părut a fi puţin peste toţi străinii care au fost şi sunt la Universitatea. El ar putea deveni titular de drept la Ştiinţa, dar cu o condiţie. Să înveţe rigorile fotbalului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII