22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cancer la o strângere de mână

Un medic a strâns mâna unui bărbat şi i-a fost suficient pentru a-şi da seama că interlocutorul său suferă de o formă rară de cancer. După cum informează Yahoo!News, medicul Chris Britt s-a alarmat când i-a strâns mâna proprietarului unui restaurant din Londra, unde lua cina. La atingere, medicul a simţit că mâna bărbatului are aspectul unui burete. În plus, el a constatat că interlocutorul său avea nasul şi urechile ceva mai mari decât în mod normal şi l-a suspectat că suferă de o formă de acromegalie, boală provocată de o tumoare pe o hipofiză. Între timp, britanicul a fost operat şi salvat.

Adolescenta cu patru rinichi

Britanica Laura Moon a ajuns o adevărată celebritate în lumea medicală în urma unei ecografii. După cum informează Libero.it, adolescenta s-a prezentat la spital acuzând dureri în regiunea abdominală. Medicii au decis să-i facă o ecografie. Rezultatul i-a lăsat însă fără grai. Medicii au constat că adolescenta are patru rinichi. La aflarea veştii, Laura a decis că, dacă este posibil, îşi va dona organele în plus pentru a salva vieţi. „Nu cred că am nevoie de toţi patru rinichii. De ce să nu donez, dacă altcineva are nevoie? Sper să pot ajuta pe cineva. Voi face tot ceea ce ţine de mine pentru a deveni donator“, a spus tânăra. Cazul Laurei este cu atât mai surprinzător, cu cât medicii au constatat că rinichii ei sunt bine dezvoltaţi şi funcţionali.

Bol vorbitor pentru patrupede

Stăpânii de câini care îşi fac probleme când îşi lasă patrupedele singure acasă au acum la dispoziţie un bol pentru mâncare, care „vorbeşte“. După cum informează Daily Mail, vasul are un dispozitiv care poate înregistra până la zece mesaje vocale şi, ori de câte ori câinele se află la 15 centimetri distanţă, vocea stăpânului se face auzită. Castronul din plastic, numit „ChatterBowl“, funcţionează pe bază de senzori şi baterii şi poate fi achiziţionat contra sumei de 28 de dolari. „Scopul său este de a potoli câinele când nu e stăpânul acasă. Astfel ne putem îndemna animalele să mănânce sau să nu strice lucrurile din casă, atunci când nu suntem în preajma lor. În plus, nici câinele nu se mai simte singur. Am auzit că până acum bolul a dat rezultate“, a declarat Karen Ross, purtătorul de cuvânt al companiei producătoare.

Bolid de Formula 1 din chibrituri

Un neamţ împătimit după sporturile cu motor a reuşit să creeze un monopost de Formula 1 inedit. După cum informează tabloidul britanic Daily Mail, neamţul s-a folosit de 956.000 de chibrituri şi 1.686 de tuburi de lipici pentru a realiza varianta de lemn a unui Mercedes MP 4/14, bolidul condus de Mika Hakkinen în sezonul 1999. Michael Arndt a avut nevoie de şase ani şi jumătate şi 6.000 de euro pentru a crea monopostul în bucătăria mătuşii sale. Gămălia fiecărui chibrit a fost îndepărtată, iar apoi beţele au fost tăiate la aceeaşi lungime cu ajutorul unei lame fine şi al unui etalon. În acest fel, germanul originar din Hanovra a reuşit să recreeze până la cel mai mic detaliu bolidul. „Am avut nevoie de mult timp pentru a construi acest monopost, însă nu mi-am pierdut în nici un moment răbdarea. Am pus zece straturi în diverse locuri, aşa că este suficient de solid pentru a sta în el“, a spus germanul.

Jerry Hall, îndrăgostită de fostul soţ

În ciuda faptului că Mick Jagger a înşelat-o în repetate rânduri şi chiar a făcut un copil cu altă femeie în perioada în care erau împreună, Jarry Hall continuă să suspine după fostul său soţ. La opt ani de la despărţirea de muzician, fostul model recunoaşte că încă îl iubeşte pe Mick. „Încă îl iubesc, dar este vorba despre alt fel de dragoste acum. Este iubire platonică. Sincer, cred că uneori este predestinat să fii cu o persoană doar o perioadă din viaţa ta. Iubeşti pe cineva şi apoi treci mai departe. Asta s-a întâmplat cu mine şi cu Mick. Dar cred cu tărie în continuare în dragoste“, a spus Jerry.

Orlando Bloom, amorezat până peste urechi

Cunoscutul „Don Juan“ britanic Orlando Bloom pare să îşi fi găsit în sfârşit sufletul pereche în persoana frumoasei Miranda Kerr. După cum informează Yahoo!News, cei doi amorezi au fost zăriţi împreună prima dată în aprilie anul trecut, iar de atunci au mai apărut din când în când în public împreună. Recent, cei doi au fost surprinşi în ipostaze tandre pe străzile Londrei. Bloom este cunoscut pentru pasiunea sa pentru femei frumoase, noua sa cucerire fiind imaginea firmei de lenjerie intimă Victoria’s Secret, iar în ţara ei a fost supranumită „cea de-a doua Elle MacPherson“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS