22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii întăresc CSM Vâlcea

Pandurii întăresc CSM Vâlcea

Gruparea din Târgu Jiu a renunţat la serviciile fotbaliştilor Jackson, Stromajer şi Tsigalko, ultimii doi ajungând sub formă de împrumut la CSM Râmnicu Vâlcea.

Conducătorii clubului Pandurii Târgu Jiu încearcă să-i facă pe plac antrenorului Joaquim Teixeira după ce acesta s-a plâns că nu poate pregăti un lot aşa numeros, luând decizia de a renunţa temporar la trei jucători, care oricum nu contau în minireturul Ligii I. Jackson, Stromajer şi portarul Yuri Tsigalko vor fi împrumutaţi, ultimii doi urmând să ajungă la CSM Râmnicu Vâlcea. „Conducerea clubului a decis ca slovenul Jaka Stromajer şi portarul bielorus Yuri Tsigalko, care a fost la noi în probe, să meargă la CSM Vâlcea sub formă de împrumut“, a spus vicepreşedintele pandurilor, Viorel Temelescu.
Tsigalko a fost direcţionat spre Vâlcea pentru a-l înlocui pe Bălăeţ, care a refuzat să joace sub comanda lui Marian Bondrea, acesta, împreună cu Vintilescu, fiind în negocieri cu divizionara secundă FC Drobeta. „Vintilescu şi Bălăeţ nu vor reveni la echipă. Noi i-am dat la Vâlcea, dar ei nu au dorit să joace acolo. Preşedintele Condescu a spus că vor fi cedaţi la Minerul Motru şi, dacă nu doresc să meargă nici acolo, sunt liberi să îşi caute alte echipe. Din câte am înţeles, cei doi sunt acum în tratative cu FC Drobeta, dar la noi la club nu au venit să ne anunţe că vor să se transfere. Însă mai e timp dacă vor ajunge la o înţelegere cu echipa din Severin“, a mai spus Temelescu.
Clubul Pandurii Târgu Jiu a împrumutat în această iarnă la Râmnicu Vâlcea cinci jucători, Stromajer, Tsigalko, Voicu, Dedu şi Vătavu, care se adaugă altora doi, Râmniceanu şi Vidakovic, cedaţi în vară.

Amicalul cu CSM, un simplu antrenament

Ultimul amical al pandurilor înaintea reluării campionatului, cel cu CSM Vâlcea, a fost un simplu antrenament pentru elevii lui Teixeira, care nu vor juca în partida cu Poli Timişoara. „Nu a fost jocul pe care mi-l doream. Mi-ar fi plăcut să evoluez pe stadionul principal, cu cea mai bună echipă, însă nu am vrut să risc. Am jucat pe un teren sintetic cu dimensiuni reduse, cu mai puţin spaţiu de joc, împotriva unei echipe obişnuite cu acest teren, astfel că pentru mine a fost un simplu antrenament. A conferit ritm anumitor jucători care nu au evoluat de mult şi a dat posibilitatea altora să se odihnească“, a declarat Teixeira.
Chiar dacă nu şi-au creat prea multe ocazii de a marca, tehnicianul lusitan s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi. „Îmi place să câştig, dar în ultimele două săptămâni m-am gândit doar la meciul cu Timişoara. Mi-a plăcut echipa în repriza a doua, a arătat o sănătate fizică şi mentală foarte puternică. Încă nu am văzut statisticile, dar am avut un joc bun, ceea ce înseamnă că suntem pe drumul cel bun“, a încheiat Teixeira.
Acesta a explicat ineficienţa echipei sale prin lipsa atacanţilor de meserie. „Am ajuns aproape de poartă, dar nu au fost goluri. S-a simţit lipsa lui Arrieta, Wandeir, Jessui, Piţurcă; sunt patru atacanţi care sâmbătă nu au jucat. A evoluat doar un atacant, Stromajer, dar partea de joc cea mai bună a echipei a fost cea fără el“, a concluzionat lusitanul.
Constant Djakpa, revenit de la naţionala Coastei de Fildeş, a evoluat timp de o oră în amicalul cu CSM Râmnicu Vâlcea, dar fără să impresioneze. „Costel“ a încercat multe, antrenorul Teixeira avertizându-l după partidă că trebuie să se facă util echipei pentru a intra în calculele sale. „Îl văzusem deja pe video pe Djakpa, este un bun jucător, dar care trebuie să joace fotbalul meu, nu al lui“, a spus Teixeira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS