16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia vrea punctele salvatoare

Energia vrea punctele salvatoare

Două echipe olteneşti se înfruntă la Târgu Jiu într-un joc ce interesează doar echipa lui Toacsen, aflată în lupta pentru supravieţuire, caracalenii fiind deja retrogradaţi.

Singurele echipe din Oltenia prezente în Liga Naţională de handbal masculin, Energia Pandurii şi Romvag Caracal, se vor înfrunta duminică, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, jocul fiind important doar pentru echipa gazdă, care se află încă în lupta pentru menţinerea în primul eşalon. Caracalenii, fără nici un punct în cincisprezece etape, par a fi victime sigure, însă antrenorul Sorin Toacsen este mai precaut şi nu vrea să scape punctele puse în joc. „Nu contează cu ce echipă o să jucăm, cu Caracal, Reşiţa sau Steaua. Noi o să tratăm fiecare meci ca pe un joc care trebuie câştigat. Avem nevoie de puncte şi, ca să le obţinem, o să abordăm meciul cu Caracalul cu acelaşi respect şi cu aceeaşi dăruire pe care le-am arătat şi în meciurile anterioare. Pentru că numai rămânând conectaţi tot timpul putem să producem un joc bun“, a spus Toacsen.

Iordan, indisponibil o lună

Mircea Iordan, unul dintre cei trei portari ai echipei Energia, a suferit o ruptură musculară la gambă şi va fi indisponibil circa o lună, timp în care va fi înlocuit de Rădulescu. „Este o pierdere importantă pentru echipă, pentru că formam o tripletă bună împreună cu Iordan şi cu Rădulescu, iar acum am rămas numai doi. Rădulescu îl va înlocui începând cu meciul de mâine, cu Romvag. Este posibil să-l forţăm mai mult la acest meci dacă este într-o formă bună la antrenamente în aceste zile“, a afirmat antrenorul Sorin Toacsen. Alături de Iordan, mai sunt indisponibili Mazilu, Ghiră, Cirkovic şi Mrakic, ultimul având şanse să fie recuperat în timp util.
Ionuţ Mazilu va reveni în joc la meciul cu Bucovina Suceava, de pe teren propriu, iar dacă va fi pregătit, va evolua şi la Reşiţa, pentru a se reacomoda cu atmosfera de joc.
Tehnicianul Sorin Toacsen este mulţumit de jocul echipei după primele două etape din retur, chiar dacă Energia a obţinut doar două puncte.
„Sunt încrezător acum în echipă pentru că, deşi dacă am pierdut la Bacău, în proporţie de 90 la sută pot să spun că sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor. Băieţii au înţeles ce rol are fiecare în echipă şi că rezultatele se obţin numai cu seriozitate, cu dăruire şi cu efort. Numai împreună putem avea un rezultat bun, nu prin individualităţi“, a concluzionat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS