16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Fără Venus la metrou

Staţiile de metrou din Londra nu vor mai găzdui afişe cu „rotunjoara“ Venus goală, a pictorului german Lucas Cranach cel Bătrân. După cum informează Libero.it, deşi pe 8 martie va fi inaugurată la Royal Academy of Arts o expoziţie dedicată artistului german, foarte cunoscut şi apreciat în Marea Britanie, tabloul cu Zeiţa Dragostei a fost considerat „ofensiv pentru pasageri“. Din acest motiv, organizatorii expoziţiei sunt nevoiţi să caute altă operă a autorului, „mai puţin provocatoare“. „Din păcate, nu avem o versiune B cu Venus îmbrăcată. Noi sperăm că se vor răzgândi şi o vor accepta aşa cum e“, a răspuns un purtător de cuvânt al muzeului. „Noi trebuie să ţinem seama de toţi călătorii care trec pe la metrou şi să nu îi jignim prin afişarea acestei imagini“, a declarat, la rândul său, un reprezentant al societăţii de transport din Londra.

Hărţuire la minut

O tânără britanică riscă să doboare recordul de hărţuire a unui fost iubit, după cum informează Tgcom.it. Femeia a încercat să îl contacteze pe fostul său amorez de nu mai puţin de 10.843 de ori, în 65 de zile, prin intermediul sms-urilor, al mesajelor video sau apelurilor telefonice, căutând astfel să se împace. Lee Amor, o tânără de 25 de ani din Brixham, South Devon, a primit un avertisment din partea judecătorilor, riscând să petreacă mai mulţi ani în spatele gratiilor, în cazul în care îşi continuă hărţuirea. Lee a fost logodită şase luni cu Timoty Mortimore, manager la un magazin. Însă, când femeia deja începuse să viseze la nuntă, ea s-a trezit părăsită de cel pe care îl iubea. Inspirându-se din filmul „Atracţie fatală“, unde o femeie îl hărţuieşte pe fostul său iubit, britanica a început să nu îi mai dea pace celui care i-a fost logodnic: îl aştepta în faţa casei, la serviciu, iar noaptea mergea la uşa lui şi îl implora să îi deschidă. Totul a culminat cu momentul în care i-a trimis un test de sarcină, încercând să îl convingă că vor deveni părinţi. Speriat, Mortimer a cerut ajutorul poliţiei, care i-a interzis lui Lee să se mai apropie de el. Din acel moment, tânăra a început alt tip de hărţuire: prin telefon. În perioada 28 iulie – 30 septembrie 2007, femeia a încercat să îşi contacteze iubitul de nu mai puţin de 10.843 de ori. În faţa instanţei şi-a recunoscut vina şi a promis că nu va mai continua hărţuirea.

Fantome alungate cu bani de la buget

Edilii unui oraş britanic au angajat o femeie cu puteri paranormale pentru a alunga fantomele dintr-o locuinţă. După cum informează Krone.at, edilii au alocat bani de la buget pentru a plăti femeia, după ce chiriaşii din locuinţa bântuită au povestit că se aud zgomote ciudate în casă, că obiectele zboară prin încăperi, iar uşile le-au fost închise în faţă. Pentru că poliţiştii din Durham, Marea Britanie, nu au descoperit nimic suspect, autorităţile s-au gândit să apeleze la serviciile unui „vânător de fantome“. „Este prima dată când trebuie să luăm o astfel de măsură. Dar chiriaşii erau atât de disperaţi, încât am crezut că doar astfel îi mai putem ajuta“, a declarat un reprezentant al administraţiei locale. Potrivit femeii angajate de autorităţi, fantomele au fost în cele din urmă alungate cu ajutorul îngerilor şi al unui mediu. Din câte se pare, locuinţa era bântuită de fantoma unei femei ucise în această casă.

Licitaţie cu urmaşi

O nemţoaică a rămas însărcinată după ce a întreţinut relaţii sexuale cu şase bărbaţi anonimi, care au participat la o licitaţie erotică pe internet. După cum informează Tgcom.it, femeia a decis acum să dea în judecată site-ul care a găzduit licitaţia, pentru că nu dezvăluie date despre identitatea bărbaţilor, acestea fiind confidenţiale. Instanţa din Stuttgart i-a dat câştig de cauză viitoarei mămici, stabilind că femeia are dreptul să ştie identitatea celui care a lăsat-o însărcinată. Potrivit declaraţiei nemţoaicei, relaţiile sexuale cu aceştia s-au consumat în lunile aprilie şi mai, anul trecut. Tribunalul a decis marţi că proprietarul site-ului trebuie să furnizeze datele personale ale celor şase bărbaţi, asta în ciuda faptului că la înscrierea pe site, bărbaţilor li s-a garantat că informaţiile despre ei vor rămâne secrete. Potrivit instanţei, interesele copilului nenăscut sunt mai importante decât promisiunea de confidenţialitate.

Natalie Portman nu are de gând să se mărite

Spre deosebire de alte tinere de vârsta sa, care se visează mirese încă din copilărire, cunoscuta actriţă Natalie Portman afirmă că nu se va mărita niciodată. „Sunt pentru monogamie, dar sunt contra mariajului. Urăsc aspectul oficial, legal, al căsătoriei. De ce trebuie să se amestece statul în relaţia a doi oameni?“, se întreabă vedeta. Părerea sa nu este împărtăşită şi de colega ei de breslă Scarlett Johansson, care este convinsă că monogamia nu este neapărat o calitate a fiinţei umane.„Am să fiu criticată pentru asta, însă nu cred că oamenii de azi sunt monogami. Asta nu înseamnă că eu nu sunt fidelă partenerului într-o relaţie“, a relatat blonda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS