17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContra, cu un pas în optimi

Contra, cu un pas în optimi

AEK şi-a schimbat antrenorul cu 24 de ore înaintea meciului cu Getafe şi acest lucru s-a văzut. Formaţia lui Contra a obţinut un egal, 1-1, şi are şanse mari să ajungă în optimile Cupei UEFA.

 

 

 

Getafe, cu Cosmin Contra pe teren din primul până în ultimul minut, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată la Atena cu AEK, contând pentru prima manşă a şaisprezecimilor Cupei UEFA, spaniolii luând o opţiune serioasă pentru calificarea în optimi în urma acestui rezultat. În prima repriză a întâlnirii de pe „Spyro Louis“ din capitala Greciei nu a fost consemnată decât o ocazie de gol, de partea gazdelor, şutul lui Pantelis Kafes din minutul 21 fiind respins de portarul ibericilor. În repriza secundă, jocul s-a mai animat şi au fost de consemnat şi câteva faze periculoase la cele două porţi, cea mai mare dintre oportunităţile de a înscrie fiind irosită de spaniolul Casquero, în minutul 80. Contra a avut şi el o acţiune bună de atac în minutul 74, când a fost oprit prin fault de Papastathopoulos.

Getafe a deschis scorul cu patru minute înainte de final, graţie unui şut cu piciorul stâng din interiorul careului, trimis de De La Red. Echipa antrenată de Michael Laudrup a ratat însă victoria, fiind egalată în ultima secundă, când AEK Atena a reuşit să puncteze prin Blanco, intrat pe teren de doar zece minute.

La AEK, antrenorul spaniol Lorenzo Serra Ferrer a fost demis cu numai 24 de ore înaintea meciului, iar pe bancă a stat Nikolaos Kostenoglou, numit interimar.

Returul se joacă săptămâna viitoare, în Spania.

Şoavă a stat pe banca de rezerve

 

Tot în cadrul primei manşe a şaisprezecimilor Cupei UEFA
s-a jucat şi meciul de pe „Stade Velodrome“ din Marseille, între Olympique şi ruşii de la Spartak Moscova. Victoria le-a revenit gazdelor, care au punctat prin Cheyrou (’62), Taiwo (’68) şi Niang (’79). La oaspeţi, antrenorul Stanislav Cherchesov l-a lăsat pe banca de rezerve pe mijlocaşul român Florin Şoavă.

Altă formaţie din Rusia, Zenit Sankt Petersburg, a reuşit să se impună pe teren propriu, cu
1-0, în faţa spaniolilor de la Villarreal. Elevii lui Manuel Pellegrini au părut vizibil deranjaţi de temperatura de pe Stadionul „Petrovsky“ şi, în ciuda faptului că au avut o posesie mai bună a balonului, au pierdut.

Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 63, de Pavel Pogrebniak, după o mare eroare a portarului David Lopez, care a ieşit greşit.

Englezii de la Everton au obţinut o victorie previzibilă, cu 2-0, pe terenul mai modestei Brann Bergen din Norvegia. Osman (’59) şi Anichebe (’88) au marcat golurile britanicilor. Şi nemţii de la Werder Bremen şi-au respectat blazonul şi au obţinut o victorie categorică în faţa propriilor fani, 3-0, cu portughezii de la Sporting Braga. Au marcat Naldo (‘5), D. Jensen (’27) şi Hugo Almeida (’90+5 pen.).

Partida de la Istanbul dintre Galatasaray şi Bayer Leverkusen s-a încheiat nedecis, 0-0.

 

Cupa UEFA, şaisprezecimi

Rezultatele înregistrate în prima manşă a şaisprezecimilor Cupei UEFA:Zenit St.Petersburg – Villarrreal 1-0, Galatasaray – Bayer Leverkusen 0-0, AEK Atena – Getafe 1-1, Brann Bergen-Everton 0-2, Werder Bremen – Braga 3-0, Anderlecht – Bordeaux 2-1, Marseille – Spartak Moscova 3-0, PSV Eindhoven – Helsingborg 2-0, Glasgow Rangers – Panathinaikos 0-0, Sporting Lisabona – Basel 2-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS