12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Descendenţii lui Puşkin se întâlnesc la Moscova

Cei 250 de descendenţi ai marelui poet şi dramaturg rus Aleksandr Puşkin se vor întâlni la Moscova anul viitor, pentru a celebra 210 ani de la naşterea cunoscutului scriitor. Anunţul a fost făcut de organizatorul evenimentului, Vladimir Soloviev. „Cei mai mulţi dintre descendenţi trăiesc în Marea Britanie, inclusiv cei care între timp s-au înrudit cu dinastiile regale“, a precizat Soloviev. Descendentul direct al marelui scriitor, strănepotul Aleksandr Alexandrovich, locuieşte la Bruxelles. Comemorarea va avea loc în perioada 26 mai – 8 iunie anul viitor.

Un porcuşor de Sfântul Valentin

Un porcuşor ce s-a născut cu pete negre în formă de inimă pe corp a devenit principalul punct de atracţie al unei ferme din Gloucester, Marea Britanie. După cum informează tabloidul britanic Daily Mail, porcuşorul a primit numele de Valentine şi încă de la naştere a devenit o mică vedetă. Potrivit fermierului Eric Freeman, stăpânul animalului pătat, mama lui Valentine, Mandi Lou, s-a resemnat deja cu gândul că purceluşul este o celebritate. „Mandi Lou a fost foarte cuminte şi nu o deranjează că Valentine este celebru. Am avut mii de porci în fermă, însă nici unul nu a avut pete în formă de inimă. Şi nici că se putea mai bine, având în vedere că Sfântul Valentin e aproape“, a povestit Freeman.

Fosila celei mai mici reptile zburătoare, descoperită în China

Paleontologii brazilieni şi chinezi au prezentat la începutul acestei săptămâni fosila celei mai mici reptile zburătoare preistorice, care măsoară doar 25 centimetri în lungime. Reptila, botezată Nemicolopterus crypticus (locuitor zburător al pădurii, care trăieşte ascuns), a fost descoperită în Luzhougou, provincia chineză Liaoning, în 2004. Oamenii de ştiinţă au avut nevoie de patru ani pentru a reconstitui scheletul reptilei. „Această descoperire reprezintă un nou capitol în evoluţia reptilelor zburătoare care locuiau aici în urmă cu milioane de ani“, a declarat paleontologul brazilian Alexander Kellner. În opinia specialistului brazilian, pterozaurii, care măsurau de regulă între cinci şi zece metri şi se hrăneau cu peşti, sunt descendenţii acestor specii de mai mici dimensiuni precum Nemicolopterus crypticus. Specialiştii au stabilit că principala hrană a micilor reptile erau probabil insectele. Această specie prezintă diverse modificări, cum ar fi curbura falangelor de la picioare, semn că aceste exemplare trăiau căţărate în copaci.

Kristine urcă în Romanian Top 100

Kristine, aflată într-o continuă ascensiune cu single-ul „Ţine-mă în braţe“, urcă în această săptămână încă 16 locuri în Romanian Top 100 şi se situează pe poziţia 62 în cel mai prestigios top din România.

„Având în vedere că este primul său single lansat pe piaţă, clasamentele sunt favorabile, iar reacţiile oamenilor de radio sunt pozitive, pot afirma cu încredere că proiectul Kristine se va dezvolta şi va aduce multe surprize plăcute în industria muzicală românească“, a declarat Radu Baron, managerul artistei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS