17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCamerun şi Egipt, în ultimul act

Camerun şi Egipt, în ultimul act

Naţionalele Camerunului şi Egiptului s-au calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni, ediţia 2008. În semifinale, camerunezii s-au impus cu 1-0 în faţa reprezentativei ţării gazdă, Ghana, prin golul marcat de Nkong (’70). În minutul 90, Bikey, de la camerunezi, a fost eliminat, după ce a lovit un brancardier.
Antrenorul naţionalei Camerunului, Otto Pfister (foto), de 71 de ani, a declarat că obţinerea calificării în finală este unul dintre cele mai importante momente din cariera lui, în timp ce mijlocaşul Achille Emana a afirmat că puterea mentală a camerunezilor a fost principalul motiv pentru care au obţinut victoria.
Reprezentativa Egiptului, campioana en-titre, a învins în penultimul act cu 4-1 echipa cotată cu prima şansă la câştigarea trofeului în acest an, Coasta de Fildeş. Golurile „faraonilor“ au fost marcate de Fathy (’12), Zaky (’62, ’67) şi Terika (’90). Pentru „elefanţi“ a punctat Keita (’63).
Tehnicianul primei reprezentative egiptene, Shawky Gharib, a spus după meci că echipa sa a meritat calificarea în finală şi că are încredere în capacitatea de a câştiga turneul. „Acum vom câştiga finala. Este la fel ca în 2006, când am disputat finala împotriva Coastei de Fildeş şi eram în aceeaşi grupă. De această dată, Egipt şi Camerun au fost în aceeaşi grupă. Vreau să aduc cupa în Egipt şi avem şansa să facem istorie“, a spus Gharib.
Finala Cupei Africii va avea loc mâine, la Accra, în timp ce finala mică va avea loc la astăzi, între Ghana şi Coasta de Fildeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS