5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie necesară la Nürnberg

Victorie necesară la Nürnberg

FC Nürnberg – Oltchim
Sala Sporturilor
din Nürnberg, ora 19.30 (Sport.ro).
Formaţii probabile:
FC Nürnberg:
Krause – Gubova, Sivakova, Luber, Rosler, Rohde, Kubasta. Antrenor: Herbert Muller.
Oltchim: Huţupan – Maier, Gâlcă, Meiroşu, Motogna, Lecuşanu, Nechita. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Vor arbitra: Vladimir Sokol, Josip Posavec (Croaţia).
Observator EHF: Bjarne Munk Jensen (Danemarca).

Oltchim vrea să se întoarcă din Germania cu două puncte, vitale pentru accederea în semifinalele celei mai tari competiţii europene.

Oltchim Râmnicu Vâlcea va debuta astăzi, în Grupa A semifinală a Ligii Campionilor Europeni, pe terenul formaţiei cotate cu ultima şansă la accederea în penultimul act al competiţiei. FC Nürnberg, campioana en-titre a Germaniei, este o echipă imprevizibilă, care alternează marile meciuri cu altele foarte slabe. În prima fază a Ligii Campionilor, nemţoaicele au făcut parte din Grupa B, reuşind să termine pe poziţia a doua a ierarhiei, după Zvezda Zvenigorod, una dintre favoritele la câştigarea trofeului. Nürnberg a remizat pe propriul teren contra rusoaicelor, a câştigat la Krim Ljubljana, dar a pierdut pe terenul modestei IK Savehof, din Suedia. Pentru gruparea antrenată de tehnicianul timişorean, Herbert Müller, accederea în şaisprezecimile Ligii Campionilor este cea mai mare performanţă din istorie care a dus şi la un colaps financiar, jucătoarele având restante primele şi ratele contractuale.

„Nu ne batem în bani“

Vicepreşedintele chimist, Petre Berbecaru, crede că disputa de astăzi va fi foarte echilibrată: „Acum, şi FC Nürnberg are experienţa meciurilor internaţionale şi vom juca de la egal la egal. Pentru noi ar fi excelentă o victorie care ne-ar mări şansele să ne îndeplinim obiectivul, adică accederea în faza semifinală a Ligii Campionilor“.
Şi tehnicianul Gheorghe Tadici (foto) consideră că nu va conta faptul că nemţii au probleme financiare: „Ce contează cine are mai mulţi bani? În teren se vor lupta două echipe, iar noi vom avea un meci extrem de greu, poate cel mai dificil din această fază. Nu spun asta ca să acopăr un eventual rezultat slab, este o realitate. FC Nürnberg are o echipă de start omogenă. E drept însă că nu au prea multe soluţii pe bancă. Nici noi nu stăm foarte bine din punct de vedere numeric, avem multe accidentări“.

Luca, la 50 la sută din potenţial

Surpriza Oltchimului pentru meciul de astăzi este titularizarea interului Steluţa Luca. Aceasta va juca numai pentru faza de apărare. „Stela s-a antrenat normal în ultima perioadă, dar cred că acum este undeva la 50 la sută din potenţialul său. Nu vom risca prea mult, dar probabil va juca în apărare, cât va fi nevoie“, a spus Tadici.
Oltchim nu poate conta pe serviciile Valentinei Elisei, Roxanei Gatzel, Iuliei Puşcaşu, toate accidentate, şi ale Roxanei Gheorghe, care şi-a întrerupt activitatea în acest sezon după ce a anunţat că este însărcinată. De partea cealaltă, FC Nürnberg a reactivat-o pe experimentata handbalistă austriacă Stephanie Offenboch, cea care iniţial anunţase că a renunţat la activitatea competiţională. „Este o jucătoare care ne poate pune probleme, vom încerca să o anihilăm“, a afirmat Gheorghe Tadici despre fosta componentă a celor de la Hypo Viena, în perioada de graţie a grupării magnatului Gunar Prokop.
În cealaltă partidă a Grupei A se vor afla faţă în faţă vicecampioanele din Rusia şi Ungaria, Lada Togliatti, respectiv ETO Gyor Graboplast. În Grupa B, ambele meciuri sunt adevărate derbiuri, austriecele de la Hypo jucând la Slagelse, în timp ce Zvezda se deplasează la Viborg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS