24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbaliştii fac sistemul de joc

Fotbaliştii fac sistemul de joc

Antrenorul portughez reinventează la Târgu Jiu sistemul de joc cu trei fundaşi, utilizat şi de Viorel Hizo în primul sezon al pandurilor în Liga I, când gorjenii au retrogradat.

Ultima echipă care a evoluat în România cu trei fundaşi a fost Rapid, sub comanda lui Răzvan Lucescu. Acum, lusitanul Joaquim Teixeira propune acelaşi 3-4-3 la Pandurii Târgu Jiu, sistem de joc care poate lua alte dimensiuni, în funcţie de rezultatul şi aşteptările pandurilor. Portughezul crede că jucătorii săi se pretează la acest sistem, alegerea sa fiind una „creativă“.
„Sunt lucruri care ţin de echipa mea şi pe care le decidem împreună, dar vom lucra în două sisteme de joc. Este vorba de varianta 3-4-3, însă în anumite perioade ale jocului se poate schimba. Nu eu fac sistemul, ci jucătorii, iar eu adaptez sistemul caracteristicilor lor. E adevărat că în România nu se joacă aşa, dar este adevărat şi faptul că avem jucători români buni, care pot evolua aşa. Prin aceasta nu doresc să critic pe cineva, pentru că am respect pentru toţi tehnicienii, dar în opinia mea antrenorul trebuie să fie creativ, ca în orice activitate. Dacă la un joc lucrurile nu decurg aşa cum doreşte, trebuie să facă ceva pentru a le schimba în bine“, susţine Teixeira.
Acesta afirmă că a intermediat transferul jucătorilor străini sosiţi în această pauză competiţională la Târgu Jiu, criteriul de selecţie fiind caracterul şi nu neapărat valoarea. „Am ales jucători de prima divizie, care la cluburile lor nu erau foarte folosiţi. Am fost şi sunt prieten cu mulţi dintre preşedinţii acestor cluburi şi de aceea achiziţiile s-au făcut în termeni financiari buni. Consider că am făcut achiziţii foarte bune, pentru că sunt jucători de caracter, care au venit aici pentru o provocare, pentru a deschide alte uşi. Noi am fost condiţionaţi de problemele economice. Sunt jucători în România care câştigă de zece ori mai mult decât fotbaliştii pe care i-am adus aici“, a mai spus tehnicianul pandurilor.

Teixeira vrea arbitri in lotul A la amicale

Avertizat de faptul că arbitrii români sunt mai riguroşi decât cei portughezi, care lasă jocul mai liber, antrenorul pandurilor, Joaquim Teixeira, a solicitat conducerii clubului la cele două amicale „fluieraşi“ din primul eşalon, pentru a-şi forma o părere asupra arbitrajului din România.
Cum arbitrii FIFA nu sunt disponibili, deoarece efectuează un curs de pregătire în Antalya chiar în această perioadă, CCA l-a delegat la meciul cu Minerul Lupeni pe lugojeanul Ludovic Uihely, care va colabora cu asistenţii gorjeni Mihaela Popescu şi Lorin Udrea, ambii componenţi ai lotului B, în timp ce Lucian Dan (Aiud) va conduce la centru amicalul cu CSM Râmnicu Vâlcea, care va avea loc pe 16 februarie.

Alfredo Castro face muncă patriotică

Antrenorul de portari al echipei Pandurii Târgu Jiu, Alfredo Castro, s-a arătat disponibil să lucreze cu toţi portarii de la toate grupele de copii şi juniori fără să solicite bani în plus, în speranţa că va descoperi vreun talent.
Clubul va stabili o zi pe săptămână când Castro va putea să lucreze cu toţi portarii aflaţi sub contract cu gruparea gorjeană. În trecut, Ibrahim Dossey şi Robert Bălăeţ s-au ocupat de pregătirea goal-keeperilor de la fostul „satelit“ EMC Rovinari, precum şi de la centrul de copii şi juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS