3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltenesc cu sârbi şi americani

Derbi oltenesc cu sârbi şi americani

Sala Sporturilor din Craiova va găzdui astăzi, cu începere de la ora 13.00, o interesantă partidă din Divizia B de baschet masculin, adversare fiind două echipe oltene, SCM-Universitatea şi Energia Rovinari. Ambele formaţii au ca obiectiv promovarea în prima divizie, iar în această iarnă s-au întărit cu jucători străini, dar şi baschetbalişti români care au evoluat ani buni în Divizia A. La SCM-U au venit trei sârbi, Milos Nisavic (2,06 m, pivot), Alexandar Lekic (1,92 m, secund) şi Vladimir Milosevic (2,01 m, extremă), iar formaţia gorjeană i-a transferat în această iarnă pe sârbul Vladimir Rasic (1,90 m, extremă), americanul Brent Freeman (1,93 m, extremă) şi pe românii Mădălin Nicolae (2,02 m, centru) şi Dumitru Anghel (2,10 m, pivot).

Gorjenii, obligaţi să bată

Formaţia craioveană, antrenată de Paul Nicolae şi Marius Toma, este lideră autoritară în serie şi a obţinut deja dreptul de a participa la turneul semifinal, în timp ce gorjenii, pregătiţi de Laurenţiu Răuţ, mai au de muncit. Se află pe locul secund în serie, dar au o linie de clasament mult mai slabă decât a altor formaţii de pe locul doi din alte serii. De aceea, Energia vine în Bănie cu gândul doar la victorie, un eventual eşec complicându-i serios situaţia.
Fără să fie presat de rezultat, antrenorul craiovean Paul Nicolae vrea ca la acest meci să se consolideze relaţiile de joc între jucătorii mai vechi şi nou-veniţi. „Energia Rovinari a făcut transferuri în pauza competiţională şi pot spune că nu le mai cunosc jocul. Pe Anghel şi Nicolae îi cunosc, am jucat împreună cu ei. Noi vom experimenta să jucăm cât mai bine şi voi încerca diferite formule de echipă. Mai avem doar o etapă până la turneul semifinal şi trebuie să ajungem la forma cea mai bună atunci“.
În sezonul trecut, Energia Rovinari şi CS Universitatea Craiova s-au calificat braţ la braţ la turneul de promovare în Divizia A, dar ambele echipe au ratat accederea în primul eşalon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU