25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEgali cu Zalaegerszeg

Egali cu Zalaegerszeg

„U“ Craiova – FC Zalaegerszeg 0-0
Universitatea:
Bănică – Bărboianu, D. Stoica, Barbu, Rose – A. Ionescu, Săceanu, Dilevski – Fl. Costea, Baird, Wobay. Au mai jucat: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Curteanu, Buşu, Prepeliţă, Gângioveanu, Dina, Luţu, M. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
FC Zalaegerszeg: Vlaszak – Marques, Miljatovic, Botiş, Mate – Rui, Molnar, Davidov, Koplarovics – Pekic, Meye. Au mai jucat: Pogacsics – Toth, Polgar, Vulin, Zatara, Horvath, Renan, Racz, Bozsik, Balazs. Antrenor: Slavko Petrovic.

Ştiinţa n-a reuşit decât o remiză albă în Turcia şi pregăteşte partida de duminică, împotriva elveţienilor de la FC Winterthur. 

Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 0-0, cea de-a doua partidă amicală susţinută în Antalya, în compania ungurilor de la FC Zalaegerszeg (locul 7 – Liga I), după ce în primul meci de verificare fusese învinsă de rezervele lui Sturm Graz cu 2-1. Următoarea partidă a alb-albaştrilor va avea loc duminică, în compania elveţienilor de la FC Winterthur (locul 5 – Liga a II-a). Universitatea a evoluat curajos, a ratat câteva ocazii bune de gol prin Wobay şi Florin Costea, în faţa unei formaţii solide, bine aşezate în teren, despre care Marius Sava spunea ieri: „Este o echipă cu pretenţii de primele cinci locuri în campionatul Ungariei, care în această iarnă s-a întărit“. „Savarină“ cunoaşte destul de bine echipa maghiară, având în vedere că fostul jucător al Ştiinţei evoluează de astă-vară la Spartacus Nyiregyhaza, locul opt în campionatul Ungariei. Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de jocul alb-albaştrilor, punând rezultatul în plan secund. Ionuţ Luţu a avut o evoluţie bună în partea a doua a meciului, reuşind câteva driblinguri de efect. N-ar fi exclus ca „Hagi-Luţu“ să părăsească Ştiinţa, o echipă din China dorindu-l cu insistenţă. Echipa a doua a Ştiinţei va evolua astăzi, de la ora 15.00, în compania formaţiei Pohang Steelers.

Costea, neconvocat

Surse din cadrul FRF susţineau ieri după-amiază că Florin Costea nu ar fi pe lista lui Victor Piţurcă pentru amicalul Israel – România, programat pe 6 februarie. Informaţia a fost confirmată aseară, când s-a anunţat lotul pentru partida de la Tel Aviv. Cei mai mulţi jucători convocaţi de Piţurcă provin de la Steaua: Dică, Ov. Petre, Nicoliţă, Goian şi Neşu. Dinamo dă şi ea trei jucători: Lobonţ, Moţi şi Pulhac. Din campionatul intern vor mai veni golgheterul Ligii I, Gigel Bucur, de la Poli Timişoara şi portarul Dani Coman de la Rapid.
Piţurcă le-a trimis telegrame de convocare următorilor 11 stranieri: Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Gabriel Tamaş (Auxerre), Radu Ştefan (Lazio Roma), Cristi Chivu (Inter Milano), Paul Codrea (AC Siena), Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart) şi Daniel Niculae (Auxerre). Nici la echipa de tineret, selecţionerul Emil Săndoi nu a convocat vreun jucător de la Universitatea pentru amicalul de luni, cu reprezentativa similară a Republicii Moldova.

Calcule pentru meciul de la Cluj

În timp ce Universitatea are nevoie de un start bun la reluarea campionatului pentru a-şi face viaţa uşoară în Liga I, CFR Cluj îşi face calculele pentru câştigarea campionatului. „Dacă batem Craiova, ne mulţumim şi cu o remiză în Ghencea. Consider însă că suntem favoriţi pentru meciul din Ghencea şi vom învinge. Şi cu un egal acolo am putea să fim mulţumiţi, deoarece ei ar rămâne cu şanse mici la titlu“, a spus preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan. Chiar dacă ştie că va fi un meci greu, în condiţiile în care din poarta Ştiinţei va lipsi Bornescu (suspendat), Mititelu rămâne optimist: „După acest stagiu de pregătire din Turcia echipa va arăta altfel, iar returul va fi mult mai bun. Pariaţi pe Craiova la Cluj“, a spus finanţatorul Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII