10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCoreea de Sud a câştigat grupa Asiei

Coreea de Sud a câştigat grupa Asiei

Sud-coreenii au câştigat turneul preolimpic asiatic, rejucat la cererea IHF, învingând cu 28-25 reprezentativa Japoniei. În urma acestui rezultat Coreea de Sud s-a calificat direct la Olimpiadă, în timp ce Japonia va participa la alte  turnee preolimpice de calificare. De altfel, cele două au fost singurele formaţii care au participat, celelalte ţări temându-se de Federaţia Asiatică de Handbal, care nu a fost de acord cu rejucarea.
Iata componenţa grupelor: Polonia, Islanda, Suedia, Argentina (Grupa A); Franţa, Spania, Tunisia, Norvegia (Grupa B); Croaţia, Rusia, Japonia, Algeria (Grupa C). Polonia, Franţa şi Croaţia vor fi gazdele acestor turnee preolimpice.

Petru Ghervan vrea la mondialul croat

Antrenorul secund al naţionalei de handbal masculin a României, Petru Ghervan, nu concepe ca tricolorii să rateze şansa de a se califica la Campionatul Mondial din Croaţia. Pentru a ajunge acolo, România trebuie să treacă în play-off-ul din luna iunie de naţionala Muntenegrului.
„Nu ştiu dacă am avut noroc sau nu la tragerea la sorţi. Dacă ne gândim că am fi putut întâlni echipe ca Spania sau Islanda, putem spune şi asta, dar cert este că noi avem ca obiectiv calificarea la mondialul din Croaţia. Muntenegru este o echipă destul de puternică, care are în componenţă câţiva jucători foarte valoroşi. Nu trebuie să uităm că au făcut meci egal cu Rusia la Campionatul European din Norvegia. Trebuie să ne calificăm! Poate în faţa unei echipe ca Spania plecam ca outsideri, dar cu Muntenegru şansele sunt egale”, a afirmat Petru Ghervan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS