5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAuxerre a prins gustul românilor

Auxerre a prins gustul românilor

Daniel Niculae, Gabi Tamaş şi Vlad Munteanu vor încerca să redreseze echipa „alb-albastră“.

Mijlocaşul român Vlad Munteanu a efectuat, miercuri, vizita medicală la formaţia franceză AJ Auxerre, cu care a semnat un contract până la finalul sezonului. Munteanu, care are 27 de ani, a fost împrumutat echipei din Hexagon de VfL Wolfsburg, echipă la care s-a transferat în vara anului 2007, de la Energie Cottbus. Mijlocaşul român nu a reuşit să se impună la formaţia germană, unde a evoluat în zece meciuri, din care patru ca titular, fără a marca nici un gol.
Vlad Munteanu nu mai doreşte să se întoarcă la VfL Wolfsburg, dezvăluind că vrea să se impună la echipa franceză pentru a putea rămâne acolo şi în următorii ani. Clubul din Bundesliga l-a împrumutat pe Munteanu la AJ Auxerre pentru cinci luni, gruparea franceză urmând să aibă opţiune de cumpărare în vară, când îi va oferi românului un contract pe trei sezoane.
„Auxerre este un club foarte serios. Voi da totul în următoarele cinci luni, pentru a putea rămâne încă trei ani aici. Ştiu că Auxerre este o echipă valoroasă şi sper să mă integrez cât mai bine“, a spus Munteanu, care îi va avea coechipieri la formaţia franceză pe fundaşul Gabriel Tamaş şi pe atacantul Daniel Niculae.

„Nico“ este convins că Auxerre se va redresa

Daniel Niculae a opinat că diriguitorii clubului Auxerre au prins „gustul românilor“, aceasta fiind explicaţia pentru care la gruparea din Hexagon sunt legitimaţi trei fotbalişti români.
„Cu cât suntem mai mulţi români la Auxerre, cu atât mai bine. Sunt sigur că fiecare dintre noi va contribui la redresarea echipei, pentru că sperăm să urcăm în clasament. Nu mă aşteptam, de fapt nici nu-mi trecea prin cap când am venit eu aici, că o să fim trei români la Auxerre. Probabil că francezii au prins gustul românilor, au fost mulţumiţi de noi şi au încercat şi alte piste“, a spus internaţionalul român.
Daniel Niculae a precizat că a dat referinţe bune oficialilor grupării AJ Auxerre despre Vlad Munteanu. „Înainte să înceapă tratativele conducerea de aici ne-a întrebat şi pe mine şi pe Gabi Tamaş. Le-am zis că-l cunoaştem pe Vlad, că e jucător foarte bun“, a afirmat „Nico“.
Atacantul este convins că mijlocaşul român adus de la Wolfsburg va ajuta echipa Auxerre să-şi îndeplinească obiectivele.
„Sunt sigur că Vlad ne va ajuta. Sper să joace, pentru că asta e cel mai important. El e bucuros că suntem şi noi aici, pentru că îi va fi mai uşor să se integreze“, a adăugat Daniel Niculae.

Fernandez: Munteanu este foarte inteligent

Antrenorul echipei AJ Auxerre, Jean Fernandez, s-a arătat încântat de achiziţionarea lui Vlad Munteanu, pe care l-a caracterizat ca fiind „foarte inteligent“.
„Munteanu este un jucător foarte inteligent, care ne va ajuta foarte mult pe partea stângă. Munceşte fără încetare, este rapid, şi are şut puternic“, a spus tehnicianul francez.
Fernandez susţine că, dacă nu era Adrian Mutu, Vlad Munteanu ar fi fost titularizat de Victor Piţurcă în reprezentativa României.
„Dacă nu era Mutu, Munteanu ar fi fost titular în echipa naţională. Calităţile lui îl recomandă pentru a juca în reprezentativa României“, a spus Fernandez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS