16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacul, slăbiciunea pandurilor

Atacul, slăbiciunea pandurilor

Pandurii Târgu Jiu nu joacă încă fotbalul pe care-l doreşte antrenorul Joaquim Teixeira, acesta fiind nemulţumit de compartimentul ofensiv, chiar dacă gorjenii au în componenţă şapte atacanţi.

Stagiul lusitan al pandurilor s-a încheiat, gruparea gorjeană urmând să revină astăzi în ţară. Fotbaliştii au primit liber până luni, la ora 16.00, când este programat, pe stadionul „Municipal“, primul antrenament oficial în România sub comanda lui Teixeira. Cei unsprezece jucători străini care au fost transferaţi vor fi prezentaţi în aceeaşi zi, în cadrul unei conferinţe de presă, ei fiind atuul pandurilor în lupta pentru salvarea de la retrogradare. „Garanţia mea este că jucătorii pe care i-am adus sunt profesionişti. I-am adus să ne salvăm, nu de dragul aventurii. Cu «profesioniştii» noştri ne-am fript deja, am ajuns pe locul 17 şi suntem retrogradaţi în acest moment“, a declarat preşedintele Marin Condescu.
Antrenorul Joaquim Teixeira se arăta preocupat la plecarea din Portugalia de condiţiile de pregătire pe care le va găsi la Târgu Jiu, unde vremea este mai aspră. „Nu ştiu cum voi găsi terenul principal, cel sintetic sau cel de antrenament. Nu ştiu în ce condiţii voi putea antrena echipa acolo. Clima nu va fi o problemă pentru jucătorii profesionişti. Aici am avut noroc de o vreme foarte bună, dar eu vin din nord şi ştiu cum este să fie mai frig“, a spus Teixeira.

Teixeira vrea agresivitate şi dinamică

Cantonamentul din Portugalia şi-a atins scopul, pregătirea fizică, misiunea antrenorului Teixeira fiind în continuare pregătirea tehnico-tactică a echipei. „A fost un stagiu pozitiv în care am pus accent pe pregătirea fizică, dar consider că mai avem foarte mult de muncă în ceea ce priveşte domeniul tehnico-tactic. În privinţa relaţiilor de joc nu suntem puşi la punct, echipa trebuie să controleze jocul, să aibă posesie şi să ştie ce să facă atunci când are balonul. Cel mai important lucru pe care l-am observat la echipă şi care îmi place foarte mult este că băieţii au caracter. Jucătorii încep să fie solidari, iar asta e foarte important“, a spus Teixeira.
Acesta este mulţumit de compartimentul defensiv, are soluţii şi în cel median, dar nu înţelege ineficienţa atacanţilor. „Avem o defensivă foarte bună, este un mecanism care funcţionează bine. Avem jucători foarte buni şi la mijlocul terenului, dar o problemă a liniei mediane este poziţionarea acestora în teren. Nu stau aşa cum vreau eu, sunt spaţii mari între ei. Fotbalul pe care îl vreau la Pandurii este bazat pe agresivitate şi multă dinamică. Atacul rămâne însă călcâiul lui Ahile. În meciurile de pregătire am ratat foarte mult, dar cred că în cele oficiale lucrurile vor sta altfel“, a concluzionat tehnicianul lusitan la finalul stagiului de pregătire.

Zero în atac cu angolezii

Gruparea gorjeană a remizat, 0-0, cu echipa angoleză Primero Agosto, în ultimul joc de verificare susţinut în cantonamentul de la Quinta do Pinheiro, deşi Joaquim Teixeira a mizat pe cel mai bun unsprezece pe care îl are la dispoziţie. În formula Mingote – Rusu, Anilton, Chibulcutean, Cardoso – Pintassilgo, Marco Soares, Stângă (’46, Rus), Orac (’46, Yoni) – Jessui (’46, Piţurcă), Wandeir (’46, Fabio Nunes), românii au dominat autoritar jocul, adversarii rezumându-se să se apere cu înverşunare.
În ciuda rezultatului, antrenorul Teixeira a considerat amicalul un bun test pentru echipa sa. „Dacă era un meci oficial, îl abordam în aceeaşi formulă. Echipa a avut o atitudine bună, am simţit legătura colectivă. Am avut şi ocazii, iar scorul a fost viciat. Am marcat un gol regulamentar, dar a fost anulat. Nu este nici o problemă, a fost un antrenament util. Mi-a folosit şi mie acest meci, pentru că am mai văzut şi anumite părţi ale echipei, dar am făcut şi o repetiţie pentru ce va urma“, a precizat tehnicianul portughez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU