11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitri croaţi la Nürnberg

Arbitri croaţi la Nürnberg

Chimistele nu concep să debuteze cu stângul în faţa trupei lui Muller, victoria fiind cuvântul de ordine în lotul oltean.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în linia dreaptă a pregătirilor pentru meciul de debut în Grupa A semifinală a Ligii Campionilor. Gruparea din Zăvoi va evolua la Nürnberg în faţa campioanei Germaniei, antrenată de timişoreanul Herbert Muller, iar cuvântul de ordine este victoria.
„Foarte importante sunt aceste două puncte pentru că şi celelalte două echipe, Lada Togliati şi Gyor Graboplst, îşi fac planuri de calificare cu victorii în Germania. Am auzit că au probleme financiare cei de la Nürnberg, că această calificare în grupele semifinale i-a luat pe nemţi puţin pe nepregătite, dar asta nu înseamnă că vom avea un meci uşor. Să nu uităm că, în prima fază a grupelor, Nürnberg a scos un egal contra rusoaicelor de la Zvezda Zvenigorod, una dintre favoritele la cucerirea trofeului. În concluzie, vom avea un meci foarte greu, dar cred că suntem favoriţi la victorie“, a spus secundul chimistelor, Popa Seviştean.
Federaţia Europeană de Handbal a anunţat şi numele arbitrilor care vor oficia la meciul Oltchimului din Germania: Vladimir Sokol şi Josip Posavec, ambii din Croaţia. Observator din partea EHF va fi danezul Bjarne Munk Jensen. „Este un cuplu tânăr de arbitri. Nu ne-am mai întâlnit niciodată cu ei, dar cred că nu se vor compromite pentru că sunt abia la început de carieră internaţională şi au mare nevoie de meciuri corect arbitrate“, a punctat vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

Luca poate juca

Sunt şanse mari ca Gheorghe Tadici să o poată folosi la Nürnberg pe experimentata Steluţa Luca, accidentată la derbiul de la Braşov, pierdut de Oltchim în faţa Rulmentului. Steluţa a fost, de altfel, inclusă în lotul pentru meciul cu Tomis Constanţa, dar nu a jucat în partida câştigată contra grupării de pe Litoral. „Steluţa se antrenează normal şi este posibil să facă deplasarea în Germania. Normal că avem nevoie de ea, este o handbalistă experimentată“, a afirmat Petre Berbecaru.
Roxana Gatzel, Valentina Ardean Elisei şi Iulia Puşcaşu nu au şanse să revină în echipa Oltchimului în prima rundă a Ligii Campionilor, în timp ce Roxana Gheorghe, gravidă în trei luni, va lipsi şi ea.

Ex-chimistul Râşniţă, la Tomis

Tehnicianul Lucian Râşniţă, care a antrenat în două rânduri pe Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost numit antrenor principal la Tomis Constanţa. El a mai antrenat echipa masculină constănţeană, dar şi naţionale de handbal masculin şi feminin ale României. Director tehnic la Constanţa va fi Paul Alexe, Dumitru Muşi fiind scos din schema conducerii tehnice. Gheorghe Tadici spune însă că Muşi va rămâne colaboratorul său la naţională: „Nu mă interesează că nu mai este antrenor principal la Constanţa. Eu cu el am colaborat şi o voi face până la finalul mandatului la naţională“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS