14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim Râmnicu Vâlcea, încă o victorie lejeră

Oltchim Râmnicu Vâlcea, încă o victorie lejeră

Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, nu a început prea bine meciul de pe teren propriu contra constănţencelor de la Tomis şi s-a văzut condusă pe tabela de marcaj cu 4-1, dar elevele lui Gheorghe Tadici şi-au revenit rapid, au egalat şi au intrat la cabine cu un avantaj minim, scor 13-12.
Constanţa a sperat să poată da marea lovitură în partea a doua a întâlnirii, dar a fost pradă uşoară pentru „galacticele“ de la Vâlcea, care, preţ de 15 minute, au primit un singur gol şi au marcat zece, având timp să facă şi spectacol. La final a fost 36-20, gruparea vâlceană rămânând la două puncte distanţă de Rulmentul Braşov, care s-a impus pe propriul teren în faţa celor de la Cetate Deva. În runda următoare, Oltchim va juca la Buzău, în timp ce braşovencele au meci greu la Galaţi, cu Oţelul.

Cu Islanda pentru europene

Handbalistele naţionalei feminine a României şi-au aflat de la Lillehammer viitoarea adversară din barajul de calificare la Campionatul European din acest an, care va avea loc în Macedonia, în perioada 2-14 decembrie. Sorţii au fost buni pentru Tadici şi compania, tricolorele urmând să joace o dublă manşă în faţa modestei echipe a Islandei. Turul va avea loc în nordul Europei, pe 31 mai sau 1 iunie, returul fiind programat pe 7-8 iunie, cel mai probabil la Râmnicu Vâlcea. Chimistul Tadici este mulţumit de deznodământul tragerii la sorţi şi crede că România este favorită: „L-aş mânia pe Dumnezeu dacă aş spune că nu-mi convine adversarul. Se putea să picăm mai rău, cu Muntenegru, de pildă, dar şi mai bine. Evident avem prima şansă“. Celelalte meciuri din baraj: Slovacia – Ucraina, Italia – Austria, Belarus – Slovenia, Spania – Lituania, Suedia – Cehia, Polonia – Portugalia, Turcia – Danemarca, Muntenegru – Croaţia, Olanda – Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS