22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO echipă în teren, alta în tribune

O echipă în teren, alta în tribune

Cu o săptămână înaintea începerii returului, Energia Pandurii Târgu Jiu are şapte jucători accidentaţi, dar antrenorul Sorin Toacsen speră să alinieze o echipă competitivă în primul meci.

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu s-a comportat dezamăgitor la Cupa „Energia“, găzduită de Sala Sporturilor, elevii lui Sorin Toacsen reuşind doar o victorie, 28-24, cu Universitatea Piteşti. Gruparea gorjeană a ocupat locul trei, competiţia amicală fiind câştigată de Dinamo Bucureşti, în ciuda înfrângerii surprinzătoare cu Universitatea Piteşti (Liga a doua), urmată de CSM Medgidia. Organizatorii au acordat cupe şi diplome echipelor clasate pe podium, precum şi două trofee speciale pentru cel mai bun jucător al turneului, Marian Filip (Dinamo), fost jucător al Energiei, şi cel mai bun portar al competiţiei, Georgianos Macri (Universitatea Piteşti).
Rezultatele partidelor au fost următoarele: Energia Pandurii – Universitatea Piteşti 28-24, Dinamo Bucureşti – CSM Medgidia 37-31, Dinamo Bucureşti – Universitatea Piteşti 24-31, Energia Pandurii – CSM Medgidia 29-32, CSM Medgidia – Universitatea Piteşti 28-27 şi Energia Pandurii – Dinamo Bucureşti 32-36.

Energia are infirmeria plină

Turneul de la Târgu Jiu s-a vrut o ultimă repetiţie înaintea reluării campionatului, însă nu şi-a atins scopul deoarece antrenorul Sorin Toacsen nu a putut utiliza opt jucători.
„A fost util prin faptul că am adus doi handbalişti noi, mă refer la Stanciu şi Mitrovic, şi a revenit la echipă alt jucător, Radu Costel. A fost un turneu de pregătire, dar, fiindcă am avut mulţi accidentaţi, nu ne-am atins obiectivul de a forma un prim paisprezece“, a declarat Toacsen.
Ionuţ Mazilu, Liviu Ghiră şi Valeriu Costea, accidentaţi, nu au evoluat nici un minut la Cupa „Energia“. Dragan Mrakic şi Andrei Enache au jucat sporadic doar în primele două jocuri, primul nefiind pus la punct cu pregătirea, iar Goran Andrijasevic s-a lovit după primele minute ale competiţiei şi i-a fost mobilizată maleola cu o atelă. Centrul Djordje Cirkovic va fi apt abia după 1 martie, acesta fiind în recuperare după fractura de maleolă.

Toacsen, mulţumit de evoluţia echipei sale

Sorin Toacsen a preferat postura de antrenor deoarece nu se consideră pregătit, revenind între buturi în prima etapă a returului. „La echipa naţională nu am apucat să mă antrenez aşa cum trebuie, am făcut alergare de când am venit la Târgu Jiu şi, din cauza febrei musculare şi a pregătirii necorespunzătoare, am hotărât să nu intru în poartă. Mai am o săptămână la dispoziţie să mă pregătesc şi să reintru în formă“, a motivat Toacsen opţiunea sa. 
Tehnicianul consideră că elevii săi sunt pregătiţi din punct de vedere fizic, lipsa de prospeţime sesizată de spectatorii gorjeni fiind cauzată de oboseala acumulată de jucători. „Echipa este pregătită fizic, a demonstrat-o şi în meciul cu Dinamo, când am evoluat cu şapte jucători. În continuare ne vom axa pe pregătirea fizică în sală, trebuie să lucrăm cu mingea, să omogenizăm lotul şi să revenim la forma pe care am avut-o la finalul turului. E şi oboseală, şi lipsă de concentrare din partea unor jucători, dar sper ca la ora meciului cu HC Odorhei să aliniem 14 jucători apţi. Cu ei sau fără ei Energia trebuie să se bată pentru victorie”, a declarat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS