16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJoaquim Teixeira ştie cine pleacă

Joaquim Teixeira ştie cine pleacă

Pandurii – Estrela Amadora 1-3
Au marcat:
Cardoso ’59-p. / Obi ’57, ’74, ’90.
Pandurii I: Mingote (’30, Dossey) – Rusu, Anilton, Chibulcutean – Yoni, Jackson (’30, Pintassilgo), Marco Soares, Cardoso – Orac – Jessui, Edson. Pandurii II: Dossey (’60, Bălăeţ) – Rus, Rusu, Cardoso – Popete, Pintassilgo, I. Iordache, Grecu – Orac – Piţurcă, Aboubacar. Antrenor: Joaquim Teixeira.
Estrela Amadora: Felipe Mendes (’46, Nelson) – Wagnao, Fernando, Pedro Penelo (’46, Viveiros) – Edu Silva, Celestino, Goiamira (’46, N’Didye), Marco Paulo (’46, Moreno) – Jeremiah (’46, Adu), Benedict (’46 Obi), Mateus. Antrenor: Faquira Dauto.

Ultimele două partide amicale pierdute de Pandurii l-au convins pe antrenorul portughez că are în lot doar 17 fotbalişti, el mai dorindu-şi un portar şi trei jucători de câmp.

Meciul cu Estrela Amadora a reprezentat un nou prilej pentru antrenorul echipei Pandurii, Joaquim Teixeira, să experimenteze altă formulă de joc şi să observe potenţialul jucătorilor pe diverse posturi. Pandurii Târgu Jiu a evoluat într-un sistem 3-4-1-2, cu Orac în spatele vârfurilor, aceasta dorindu-se soluţia de rezervă în lipsa lui Păcurar. Orac,  Rusu şi Cardoso au fost singurii fotbalişti care au bifat toate cele nouăzeci de minute. Jocul a fost dinamic şi, la fel ca precedentul, a fost decis de greşelile din defensiva gorjenilor, precum şi de ineficienţa atacanţilor lui Teixeira. Cea mai clară ocazie de gol a primei părţi i-a aparţinut lui Orac, dar balonul trimis din lovitură liberă şi uşor deviat de zid a lovit bara transversală.
Gorjenii au început bine şi partea a doua, însă Edson şi Iordache nu au finalizat din situaţii favorabile. În schimb, Obi a speculat o nesincronizare în defensiva românilor şi a deschis scorul (’57). Două minute mai tîrziu s-a produs egalarea, Cardoso executând precis un penalti obţinut de Iordache. Ezitantul Cardoso a gafat în mai multe rânduri şi Obi a reuşit să-şi readucă echipa în avantaj (’74). Piţurcă, de două ori, şi Stromajer s-au jucat pe final cu ocaziile, iar Obi a reuşit tripla în plină dominare a pandurilor, în ultimul minut de joc.

Iordache l-a impresionat pe Teixeira

Jucătorii de la Pandurii au avut ieri program de recuperare, cu saună, masaj şi bazin, după cele două amicale disputate în două zile. Antrenorul Teixeira susţine că ambele jocuri pierdute, cu Academica Coimbra şi Estrela Amadora, nu reflectă munca depusă în cantonament, rezultatele urmând să apară mai târziu. „Echipa acuză o stare de oboseală după două meciuri în două zile. Mai târziu o să avem rezultatele muncii noastre de acum. Au fost două echipe în teren, a doua nu are nimic de-a face cu echipa pe care o vreau la Pandurii. Au fost trei goluri primite în urma unor greşeli copilăreşti care nu se pot explica“, a spus Teixeira.
Acesta a remarcat totuşi doi jucători, Iordache şi Jessui, ultimul titular de drept în atacul gorjenilor. „Sunt bucuros. L-am văzut pe Iordache jucând un fotbal frumos. Este un mare jucător, este extraordinar. De acum încolo o să vreau un randament maxim de la el. Un fotbalist cum este el, cu calităţile lui, nu poate decât să ajute echipa. Şi Jessui e un mare jucător“, a mai spus tehnicianul lusitan.

Se caută încă un portar

Lupta pentru postul de titular în poarta pandurilor pare să fie adjudecată de Mingote, Bălăeţ şi Dossey producându-i deja frisoane lui Teixeira la gândul că ar fi obligat să-i folosească. Tehnicianul îl regretă încă o dată pe Guso, considerat un portar de mare valoare, pierdut de Pandurii din cauza divergenţelor dintre bosniac şi fostul antrenor Neagoe. „Aştept în continuare un portar. Nu avem însă capacitatea economică pentru a cumpăra un portar care să fie titular la echipa de la care vine. Nu sunt bani ca la celelalte cluburi. Jucătorii cer câte 15 mii de euro pe lună şi nu ne permitem. Am încredere în Mingote, dar se poate şi accidenta. Nu pot să dorm, aş înnebuni. Am văzut meciurile din tur, când în poartă era Guso. E diferenţă mare de valoare. De când lipseşte el, echipa nu a mai câştigat. Se vede lipsa lui“, a declarat Teixeira.

Daniel şi Aboubacar au plecat

Doar 17 jucători l-au convins pe Joaquim Teixeira că merită să evolueze în retur la Pandurii Târgu Jiu, tehnicianul lusitan dorindu-şi încă trei jucători de câmp pentru a completa lotul. „În partea a doua a meciului cu Estrela am remarcat multe probleme în joc. Sunt fotbalişti care nu au valoare şi nu pot să joace în prima ligă la Pandurii. Am lista făcută. Am acum la dispoziţie 17 jucători de valoare. Ne lipsesc în acest moment trei jucători de câmp pentru a completa lotul“, a spus Teixeira.
Acesta şi-a impus punctul de vedere în cazul lui Daniel, fotbalistul care l-a ignorat la meciul cu Academica Coimbra, renunţând la serviciile sale. Nici atacantul francez Tandia Aboubacar nu a fost reţinut, în timp ce brazilianul Edson, care a evoluat o repriză în amicalul cu Estrela, nu a impresionat. „Pe Aboubacar o să-l trimit acasă. Edson nu a jucat în ultimul timp, s-a antrenat în ultimele două săptămâni la Boavista, dar nu sunt prea convins că este ceea ce căutăm. Aşteptăm un spaniol, să vedem cum vor decurge discuţiile. Este un jucător la 29 – 30 de ani şi a jucat în Portugalia şi în Spania. Acum evoluează în Anglia, dar când a jucat în Portugalia a marcat mult. Este un golgheter, este rapid, agresiv, dar nu este înalt, la 1,78 metri. Ne trebuie neapărat un jucător de atac pentru a-l ajuta pe Jessui“, a mai spus Teixeira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS