14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPractici vechi la vremuri noi

Practici vechi la vremuri noi

Managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ spune că Universitatea va fi o echipă puternică doar atunci când se vor uni toate forţele din Craiova.

Într-o conferinţă de presă organizată ieri la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, managerul Nicolae Zamfir a declarat că ar fi bine ca toată Craiova să-şi unească forţele pentru ca Universitatea să redevină o formaţie puternică şi să înceteze o dată pentru totdeauna scandalurile din jurul echipei. „Universitatea Craiova este într-o situaţie specială, iar clubul are nevoie de linişte şi de aceea ar trebui ca toate fricţiunile din jurul echipei să dispară. Cu toţii ne-am dori ca echipa să fie mai sus, dar astea sunt posibilităţile acum şi este păcat că de 17 ani nu reuşim să vorbim aceeaşi limbă. Poate ar fi cazul să ne unim forţele şi să nu mai lăsăm loc de speculaţii“, a spus Zamfir.
Acesta consideră că există persoane interesate să nu fie linişte la Craiova pentru a slăbi forţa echipei, amintind că aceste practici erau frecvente şi înainte de Revoluţie. „Am fost angajat la clubul Universitatea din anii ’80 şi am trăit destule experienţe dureroase pentru echipă. Ba dispărea echipa tehnică, ba staff-ul administrativ sau venea cineva de la Bucureşti şi ne destabiliza. Toate acestea, pentru că eram o forţă. Mi-amintesc că, la un moment dat, a venit Mitică Dragomir la Craiova şi ni l-a luat pe Victor Cojocaru fără să zicem nimic. «Bună ziua, sunt căpitanul Dragomir, daţi-mi carnetul lui Cojocaru!» L-a luat şi a doua zi a jucat la Victoria, nici măcar nu operase în legitimaţie transferul“, a povestit managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“.

Şedinţă de lucru în lift

Nicoale Zamfir a ţinut să precizeze că Gică Popescu nu este interesat să cumpere Universitatea, iar anunţul „Baciului“ făcut zilele trecute se referea doar la o ipoteză. „Gică Popescu a fost destul de clar şi a spus că nu vrea să vină la Ştiinţa pentru că, deocamdată, este prins cu alte proiecte. Nu are timp de fotbal, iar ca să vă probez acest lucru vă povestesc un episod petrecut recent. M-a chemat la el la Bucureşti să discutăm nişte probleme, iar când am ajuns la birou mi-a spus că trebuie să plece urgent la o întâlnire. Am discutat cu el în lift, cât am coborât de la etajul zece până la parter. Asta a fost tot, după care am plecat la Craiova“, a spus Zamfir, care a mai subliniat că varianta venirii lui Gică Popescu ca patron la Ştiinţa, alături de Hagi şi Dan Petrescu, este invenţie.

Pilde din Japonia

Legat de nereuşitele Ştiinţei din ultima vreme, Zamfir a povestit o întâmplare din perioada în care a antrenat în Japonia. „După vreo două meciuri pierdute eram supărat şi nu ştiam ce să mai declar. A venit la mine ofiţerul de presă al clubului, care era o femeie, şi m-a întrebat de ce sunt supărat când apar la televizor. I-am explicat că e normal să fiu supărat pentru că echipa a pierdut, că nu am motive să fiu bucuros. Replica fetei a venit surprinzător. «Păi, noi în Japonia avem uragane, taifunuri, cutremure şi nu stăm supăraţi, iar dumneavoastră vă supăraţi pentru că aţi pierdut un meci»“, a spus Zamfir. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII