20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRezervele de la Amadora, rulate la Pandurii

Rezervele de la Amadora, rulate la Pandurii

Jucătorii Cardoso, Daniel şi Yoni au fost împrumutaţi la Pandurii Târgu Jiu până în vară, în baza unui parteneriat cu gruparea lusitană Estrela Amadora.

Alexandre Cardoso, David Yonathan şi Anjos Daniel, jucători aflaţi sub contract cu Estrela (Steaua – n.r.) Amadora, au fost trimişi la Târgu Jiu pentru a contribui la salvarea pandurilor de la retrogradare. Cei trei au fost împrumutaţi până la finalul acestui sezon în baza unui parteneriat dintre Estrela Amadora şi Pandurii Târgu Jiu, „afacere“ intermediată de un antreprenor portughez cu interese economice în România, probabil Riviera Group, sponsorul gorjenilor.
„S-a creat un parteneriat între Estrela şi Pandurii. Contactul s-a făcut printr-o persoană care nu are legătură cu fotbalul, este antreprenor şi investeşte în România. Trebuie să cedăm jucători şi să micşorăm bugetul“, a spus preşedintele clubului din Amadora, Antonio Oliveira. Rezerve la formaţia clasată pe locul 11 în prima ligă portugheză, Cardoso, Daniel şi Yoni au fost împrumutaţi pentru a avea şansa să joace mai mult. „Ei sunt transferaţi acum pentru că este important să continue să joace într-o competiţie bună. Dar ne vom baza pe ei la începutul sezonului“, a precizat Oliveira.
Cei trei fotbalişti consideră alegerea lor o nouă provocare şi în acelaşi timp o oportunitate de a-şi relansa cariera. „Pot spune că Pandurii m-a ales! La Estrela Amadora nu am avut oportunităţile pe care mi le-am dorit, a apărut această şansă, o nouă încercare pentru mine, un fotbal nou. De asemenea, este o provocare şi pentru că echipa se află în situaţia aceasta şi vreau să ajut Pandurii. Asta m-a motivat cel mai mult“, a declarat Yoni, jucător polivalent în linia mediană. Brazilianul Cardoso se află doar de şase luni în Europa, a evoluat titular la Estrela Amadora în primele opt etape, însă o accidentare l-a scos din circuit. „Antrenamentele din Europa sunt diferite de cele din America de Sud, se pune mai mult accent pe partea fizică şi din această cauză am avut acea accidentare. A fost vorba la început de o leziune la genunchi, iar apoi probleme la aductori. Am venit la Pandurii pentru că este o echipă nouă despre care cred că va avea un viitor frumos, dar trebuie multă muncă. Am acceptat această ofertă pentru că am încredere în viitor şi pentru că vreau să joc“, a spus Cardoso.

Lumânări pentru salvarea de la retrogradare

Considerând că s-a acumulat oboseala după primele zile de pregătire în cantonamentul din Portugalia, antrenorul Joaquim Teixeira a programat marţi un singur antrenament. În partea a doua a zilei, întreg staff-ul echipei Pandurii a vizitat Mănăstirea Fatima, locul unde se spune că a coborât Fecioara Maria pe pământ. Jucătorii, antrenorii şi conducătorii au aprins lumânări şi s-au rugat pentru binele echipei după ce au ascultat mai bine de o jumătate de oră una din slujbele care se ţin zilnic. După reculegerea de la mănăstire a urmat o scurtă şedinţă de cumpărături în Leiria, iar seara pandurii au primit „dezlegare“ la un pahar de vin roşu.
De ieri s-a alăturat echipei şi cel de-al treilea portar, ghanezul Ibrahim Dossey, fiind aşteptat şi favoritul postului, polonezul Pavel Kieszek. Pandurii Târgu Jiu are programat astăzi cel de-al doilea amical din acest an, cu Belenenses, echipă situată pe locul opt în prima ligă din Portugalia. Aseară, gorjenii au susţinut primul joc de verificare din stagiul portughez, întâlnind echipa de liga a III-a Atletico Club de Portugal.

Mentalitate de import pentru panduri

Din nevoia de a-i disciplina pe panduri şi a schimba mentalitatea în sânul echipei sale, preşedintele Marin Condescu a importat un întreg staff tehnic în frunte cu Joaquim Teixeira, dar şi o serie de jucători lusitani, toţi aduşi la solicitatea tehnicianului. Condescu este convins că, din campionatele din Europa, cel portughez se pretează cel mai bine la fotbalul din România. „Pandurii are acum fotbalişti care pot să decidă jocul singuri, cum e Iordache, de exemplu. Dar el e un singur jucător şi atunci evoluţia echipei depinde foarte mult de starea lui. Pe când decizia pe care a luat-o domnul Teixeira de a duce jucători cu altă mentalitate din Portugalia şi de a impune disciplină la echipă ar putea duce la o evoluţie constantă a jucătorilor noştri. Dacă ar fi să împrumut o expresie foarte bună a domnului Teixeira, dânsul spune că jucătorul român este foarte inventiv, dar cam indisciplinat în joc, pe când cel portughez e foarte disciplinat. Atunci să îmbinăm cele două calităţi, cred că este cea mai bună soluţie pentru noi în acest moment“, a declarat Condescu.

Amicale la lumina reflectoarelor

Pe lângă cele şapte jocuri de pregătire pe care le-a programat în Portugalia, Pandurii Târgu Jiu va mai disputa două amicale în ţară, pe 9 februarie, cu Minerul Lupeni, şi pe 16 februarie, cu CSM Râmnicu Vâlcea, ambele pe stadionul „Municipal“, în nocturnă. Gorjenii vor avea ocazia să testeze instalaţia de nocturnă, iar jucătorii străini să se acomodeze cu terenul şi temperaturile scăzute din România, având în vedere că partida cu Poli Timişoara din prima etapă a minireturului se va disputa în aceleaşi condiţii. Cu prilejul primului amical, cel cu Minerul Lupeni, va avea loc şi prezentarea lotului echipei Pandurii, accesul făcându-se pe bază de bilet, încasările urmând să fie donate unei fetiţe bolnave de cancer. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU