22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNouă galactice şi-au prelungit contractul

Nouă galactice şi-au prelungit contractul

Conducerea CS Oltchim a reuşit să convingă nouă jucătoare cărora le expira contractul să-şi prelungească angajamentele cu cea mai titrată formaţie de handbal feminin din România. Valeria Motogna Beşe, Roxana Gheorghe Cherăscu, Luminiţa Huţupan Dinu, Roxana Gatzel, Narcisa Lecuşanu, Steluţa Luca, Ramona Maier, Tereza Pâslaru şi Valentina Ardean Elisei au semnat contracte pe încă două sezoane şi continuă drumul cu echipa olteană, cel mai probabil alături de tehnicianul Gheorghe Tadici. Dintre ele, Luminiţa Huţupan Dinu a declarat ferm că nu va mai juca la altă formaţie din România: „Nu plec la Braşov, vreau să mă retrag la Râmnicu Vâlcea, la echipa de unde m-am lansat în handbalul mare“.
Singura jucătoare care nu a semnat este pivotul Ionela Gâlcă, aflată în tratative şi cu alte formaţii, printre care marea rivală a oltenilor, Rulmentul Braşov. „Situaţia Ionelei nu este clară. Nu a semnat prelungirea contractului, dar nici nu ştim sigur dacă şi unde va pleca. Partea bună este că ne vom putea baza în continuare pe restul handbalistelor cărora le expira contractul în vară. Suntem liniştiţi“, a spus preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu.  

„Mica“ le vede favorite pe vâlcence

Aurelia Stoica Brădeanu este una dintre vedetele vicecampioanei Ungariei la handbal feminin, Gyor Graboplast, viitoarea adversară a Oltchimului în grupa semifinală a Ligii Campionilor. „Mica“ s-a lansat în handbalul mare la Râmnicu Vâlcea şi a evoluat pentru gruparea chimistă în perioada 1995-2002, cucerind patru titluri naţionale şi patru Cupe ale României. Pe plan internaţional, Aurelia Brădeanu a ajuns în finala Cupei Cupelor cu Oltchim, pierdută în 2002 contra rusoaicelor de la Lada Togliatti, şi ele în Grupa A. Piesă de bază a naţionalei României, Brădeanu crede că Oltchim şi Gyor se vor califica în semifinale, iar oltencele sunt favorite şi la un loc în finală.
„E foarte bine că suntem în grupă cu Oltchim. Eu spun că toate cele patru echipe au şanse, dar m-aş bucura dacă Oltchim şi Gyor ar merge mai departe. Nu m-am gândit la alte adversare pentru că acum toate echipele sunt puternice. Nürnberg, după cum am văzut, a avut un parcurs foarte bun în Liga Campionilor, deşi are probleme financiare. M-a surprins Oltchimul. Parcursul său a fost de neoprit până acum şi are cele mai mari şanse să ajungă să joace finala“, a afirmat Brădeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS