17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMingote, din liga a treia la Pandurii

Mingote, din liga a treia la Pandurii

Antrenorul cu portarii, Alfredo Castro, nu va mai fi nevoit să stea între buturi la jocurile-şcoală, deoarece în cantonamentul pandurilor a sosit şi cel de-al doilea portar după Bălăeţ, portughezul Pedro Mingote. Ceilalţi doi goal-keeperi, Dossey şi Kieszek, sunt aşteptaţi în continuare, cei patru fiind concurenţi pentru cele trei locuri disponibile în lotul pandurilor. Mingote a lăsat liga a treia portugheză pentru Pandurii Târgu Jiu, fiind o mai veche cunoştinţă a antrenorului Teixeira, cei doi lucând împreună la Ovarense, în liga a doua, în urmă cu un an şi jumătate. „Pentru mine este o provocare acest transfer. Am vorbit cu oamenii de la Pandurii, mi-a plăcut proiectul lor şi am acceptat“, a motivat Mingote alegerea sa.
Fotbalul românesc este o necunoscută pentru lusitan, care nu a auzit de vedetele naţionalei Mutu sau Chivu, dar, în schimb, îi cunoaşte pe Panduru şi Timofte, jucători care au evoluat în campionatul portughez. „Deocamdată, ştiu destul de puţine despre fotbalul românesc, doar din ziare sau din ce am văzut aici, în Portugalia. Am şi prieteni portughezi care joacă la CFR Cluj şi am vorbit cu ei, cu Manuel Jose şi Pedro Oliveira, şi mi-au spus că acolo le este foarte bine. Am vorbit cu ei despre România, despre fotbalul românesc, dar, deocamdată, consider că ştiu destul de puţine“, a declarat Mingote.
Nici despre echipa Pandurii acesta nu are prea multe date, dar speră să contribuie la îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare. „Am vizitat site-ul pandurilor, am văzut fotografiile, am vorbit şi cu antrenorul Teixeira. Ştiu că formaţia Pandurii este acum pe penultimul loc, la patru puncte de locul care asigură salvarea de la retrogradare, şi sper să facem o treabă bună, iar Pandurii să se salveze şi chiar să se claseze pe o poziţie bună la final. Mai sunt multe meciuri până la final şi multe puncte puse în joc. Sunt sigur că putem mult mai multe decât salvarea de la retrogradare. Voi munci să fiu cel mai bun. Dacă antrenorul va hotărî că este bine să joc este OK. Dacă nu, voi munci şi mai mult să ajut Pandurii“, a mai spus Mingote. Acesta crede că Liga I este un campionat echilibrat, CFR Cluj, cea mai puternică echipă din România, iar Steaua, Dinamo şi Rapid sunt cluburi cu tradiţie. Formaţia Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi, de la ora 17.00 (ora României), primul joc de verificare din acest an în compania unui adversar din liga a III-a portugheză, Atletico Club de Portugal. Jocul se desfăşoară în cantonamentul de la Quinta do Pinheiro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS