13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrepeliţă, singurul grăsuţ

Prepeliţă, singurul grăsuţ

Sărbătorile de iarnă nu şi-au pus amprenta asupra alb-albaştrilor, care s-au întors din vacanţă fără kilograme în plus.

La Universitatea Craiova au început pregătirile pentru partea a doua a campionatului. Primul pas s-a făcut vineri dimineaţă, când majoritatea componenţilor lotului au efectuat vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Bănie. La control s-au prezentat 17 jucători, printre care s-a aflat şi Constantin Gărgălie, fotbalist pus pe liber de club, dar care nu şi-a găsit încă echipă. În frunte cu căpitanul Dorel Stoica şi decanul de vârstă al echipei, Ionuţ Luţu, au trecut de testele medicale Bănică, Dănănae, Curteanu, Bărboianu, Fl. Costea, M. Costea, V. Găman, I. Găman, A. Ionescu, Dina, Săceanu, Gîngioveanu, Prepeliţă şi Tănasă.
Au lipsit motivat străinii echipei, Baird, Rose, Mitchell, Dilevski şi Wobay, şi portarul Mircea Bornescu. Aceştia vor fi examinaţi de doctori luni, la cantonamentul din Lunca Jiului fiind prevăzută reunirea lotului, prilej cu care conducerea echipei va purta o discuţie cu jucătorii. Primul antrenament al anului va avea loc marţi, sub comanda lui Nicolo Napoli şi a ajutoarelor sale. De la vizita medicală au mai absentat disponibilizaţii Ciucă, Velcovici şi Stoianof, dar şi Gîrlă, mijlocaşul craiovean fiind trimis la echipa a doua.

Nu vor avea ce să dea jos

În afară de medicul echipei, Claudiu Stamatescu, alb-albaştrii au fost însoţiţi la control de secundul Ionel Gane. Ajuns mai târziu la Policlinica Sportivă, Jerry a avut o reacţie de uimire când şi-a văzut elevii. „Ce faceţi, copii, parcă sunteţi mai slabi decât ultima dată când ne-am văzut. Păi, ce facem la antrenamente, ce dăm jos?“, i-a chestionat Gane. Acesta le-a povestit şi cum se prezenta el ca jucător la vizita medicală de iarnă: „Tot timpul veneam cu aproape două kilograme în plus, dar scăpam repede de ele. Şi acum voi face la fel. O să alerg cot la cot cu voi“. „Sunt surplusuri de maximum un kilogram, dar se dau foarte uşor jos. Este şi normal să ia în greutate un jucător atunci când nu are perioadă de activitate“, a fost verdictul doctorului Stamatescu.
Cel mai grăsuţ a părut Andrei Prepeliţă, iar cel mai slab a fost Andrei Ionescu. „Micul Balaci“ s-a întors cu şase kilograme mai puţin decât intrase în vacanţă, asta şi din cauza operaţiei de amigdalită pe care a suferit-o în decembrie. Prepeliţă, în schimb, s-a apărat spunând că a pus doar 500 de grame, deşi nu urcase încă pe cântar. Acesta s-a grăbit să încheie vizita prin cabinete pentru a se întoarce la Piteşti împreună cu Ciprian Tănasă. „Tase, hai mai repede că e mult până acasă şi este şi drumul greu“, i-a strigat „Prepe“ coechipierului său.   

Luţu, tot primul

La fel ca la începutul sezonului, primul la vizita medicală a fost Ionuţ Luţu, care a dorit să fie din nou un exemplu pentru mult mai tinerii săi colegi. „Am 32 de ani, anul acesta fac 33, dar n-am probleme cu kilogramele sau altele de ordin fizic. Sunt un exemplu la examinările medicale, sper să fiu şi pe teren în retur“, a spus Luţu, care a ieşit excelent la măsurători.
Vocea autoritară din rândul alb-albaştrilor aparţine însă lui Dorel Stoica, jucător care şi-a aşteptat liniştit rândul la medic. „Parcă eram mai mulţi altă dată“, a fost reacţia căpitanului. Acesta nu a mai dorit să facă pronosticuri în privinţa returului. „Nu vreau să ne mai hazardăm în declaraţii cum am făcut-o la începutul campionatului, când ne-am luat după alţii. Sper să fie un retur bun pentru Craiova“, a afirmat Stoica, pentru care mutarea echipei la Caracal nu este o problemă: „Majoritatea suntem obişnuiţi să jucăm acolo, iar echipa e iubită“.
La reunire, cu câteva excepţii, Ştiinţa a părut o echipă de juniori, lucru considerat benefic de unul dintre reprezentanţii noii generaţii, Andrei Ionescu. „Suntem un lot tânăr, e adevărat, dar de valoare. Nu avem de ce să ne temem. Este foarte bine că se pune accentul pe tineri. Să promovezi jucători este şi un avantaj, pentru că pot oferi mai mult decât ceilalţi. Sper să ni se dea încredere şi să nu dezamăgim. Toate meciurile vor fi grele, dar trebuie să facem jocuri cât mai bune şi să obţinem rezultate pentru a ne ridica în clasament“, a spus Ionescu.
Strigat de colegi „Briliantul“, atacantul Florin Costea a concluzionat: „Ne aşteaptă un campionat foarte dificil, însă sperăm să trecem cu bine de el. Va fi foarte greu, mai ales că vom începe împotriva liderului, dar noi ne concentrăm mai bine în faţa echipelor care joacă fotbal. Îmi doresc ca 2008 să fie un an mai bun faţă de cel care a trecut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII