13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Gaşca nebună“ din Bănie

„Gaşca nebună“ din Bănie

Startul propriu-zis al pregătirilor Universităţii este programat săptămâna viitoare, atunci când este aşteptat şi antrenorul principal, Nicolo Napoli. Până atunci, oltenii efectuează, pe rând, vizita medicală în Craiova, urmând ca partea importantă a pregătirilor să aibă loc în Antalya. Despre noutăţi, nici un cuvânt, deoarece Universitatea este sub embargoul decis de FIFA, iar Craiova, volens-nolens, va trebui să apeleze la tinerii din ograda proprie. Conform opiniilor unor antrenori de la Universitatea, şi nu numai, în curtea alb-albastră se află mulţi jucători tineri cu calităţi, care ar putea face pasul spre echipa mare. Ceea ce este o şansă pentru ei, iar Ştiinţa ar putea deveni un fel de gaşcă nebună, aşa cum a fost în urmă cu ani gruparea din Regie. Teoretic, toate ar fi OK, dar tinereţea are avantaje, dar şi dezavantaje. S-a văzut în partida de campionat de la Constanţa, cu Farul, din penultimul meci jucat de Craiova în 2007, când Curteanu a fost preferat lui Ciucă. Acesta-i doar un exemplu.
Cum zestrea de puncte a oltenilor nu este bogată, Universitatea nu îşi poate permite paşi greşiţi, meciurile din etapele 20-34 anunţându-se dificile pentru trupa lui Nicolo Napoli şi Jerry Gane. Adică experimentele sunt destul de riscante în acest moment, când lupta pentru supravieţuire este subiectul la zi al multor echipe. De fapt, toate formaţiile din partea a doua a clasamentului încearcă să se întărească, speră în menţinerea în prima ligă, ceea ce face ca returul să fie deosebit de aprig. Iar Universitatea nu are un program uşor, şapte meciuri acasă şi opt în deplasare, cu un început dificil, la liderul campionatului, CFR Cluj.
Nici disputarea partidelor la Caracal nu este chiar aşa de simplă. Meciurile se vor juca doar ziua, stadionul „Parc“ neavând nocturnă, dar campionatul se încheie în mai, adică nu vor fi probabil temperaturi caniculare. Totuşi, altă atmosferă ar fi pe „Ion Oblemenco“ la un derbi Universitatea – Steaua sau Universitatea – Rapid şi alta probabil că va fi în „Oraşul Minunilor“.
Toate aceste supoziţii privind dificultatea returului pot fi demontate de jucătorii olteni, care ar putea demonstra în acest retur că Bănia are resursele unei renaşteri, astfel încât Universitatea să salveze, prin returul din 2008, sezonul compromis. Să aşteptăm, aşadar, „gaşca nebună“ din Bănie să-şi intre în pâine, adică să producă surprizele cu care ne tot ameninţă de ceva vreme finanţatorul Universităţii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII