11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAm convingerea că nu vom retrograda

Am convingerea că nu vom retrograda

Tehnicianul lusitan promite să nu facă discriminări între jucătorii portughezi şi cei români, oferind şansa de a juca în primul unsprezece doar celor mai buni fotbalişti.

– Domnule Teixeira, nu este periculos să veniţi într-un campionat pe care nu îl cunoaşteţi, având în vedere şi obiectivul impus, salvarea de la retrogradare?
– Viaţa noastră e un pericol în fiecare zi. E mult mai periculos să nu ai unde să munceşti sau cu ce să creşti copiii. Această provocare este foarte dificilă, dar e pasionantă şi motivantă. Cu experienţa conducerii şi a jucătorilor transferaţi am convingerea că Pandurii nu va retrograda.
– Pe ce vă bazaţi când spuneţi asta?
– Pe faptul că vom munci ca şi cum de astăzi începe campionatul pentru această echipă şi ei trebuie să dorească să fie campioni. Sunt convins că vor debuta cu bine în campionat. Am văzut primele cinci jocuri şi pe ultimele cinci din prima parte a sezonului. Primele au fost un film de dragoste, iar ultimele cinci un film de groază. Dar cu sprijinul conducerii şi cu munca jucătorilor cred că vor învinge. Cu muncă, rigoare, disciplină şi ambiţie.
– Nu credeţi că e prea scurt timpul pentru ca jucătorii noi să se acomodeze cu echipa, având în vedere că nu sunt puţini?
– Nu este. Pentru că am început deja. Mi s-a spus că jucătorii români erau nemulţumiţi că au fost repartizaţi cu portughezi în camere. Dar ei trebuie să ştie să împartă totul, pentru că sunt o echipă. Munca lor începe de acum, prin a utiliza acelaşi tricou toţi, prin a mânca toţi în acelaşi loc şi acelaşi meniu. Cred că trebuie să existe un efort mare din partea tuturor. Aici nu vor fi jucători români, portughezi sau polonezi, ci vor fi doar jucători ai echipei Pandurii. Perioada pe care o petrec la Quinta do Pinheiro nu este lungă şi încercăm să facem tot ce se poate în acest timp. Dacă un fotbalist român este mai bun, va juca în echipă, iar dacă toţi românii sunt mai buni voi folosi numai români. Dacă portughezii sunt mai buni, atunci intră ei în teren. Eu voi apela la acei fotbalişti care demonstrează că sunt mai buni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS