16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDWAR, fără Poşchină la Craiova

DWAR, fără Poşchină la Craiova

Divizionarele A de handbal feminin din Craiova se află în plină perioadă de pregătire pentru turneul doi din serie, care va avea loc în perioada 26-27 ianuarie în Sala Sporturilor din Bănie. Dacă jucătoarele de la SCM, antrenate de Gheorghe Sbora, se află în cantonament la Olăneşti, handbalistele de la DWAR se antrenează în Craiova. De la antrenamentele conduse de Constantin Tosum lipsesc două jucătoare importante, Manuela Badea şi Roxana Poşchină, ambele cu probleme medicale. „Badea s-a operat de menisc acum două săptămâni, iar Poşchină face o pauză din cauza unei discopatii. Doar prima ar putea prinde turneul, pentru că la Poşchină tratamentul recuperatoriu va dura mai mult. Păcat, ne-ar fi ajutat mult în apărare“, a spus ieri Viorel Rădulescu, secretarul clubului DWAR.

„Nu terminăm
pe ultimul loc“

Prima parte a sezonului nu a fost deloc fastă pentru DWAR, penalizarea de cinci puncte dictată de Federaţie coborând echipa olteană pe ultimul loc în serie. Însă, la turneul I, disputat în decembrie la Slatina, formaţia pregătită de Tosum a avut o comportare bună, reuşind o victorie, cu Universitatea Timişoara, şi un egal, cu Transilvania Târgu Mureş. Aceste rezultate, dar şi jocul echipei îl fac pe Viorel Rădulescu să creadă că DWAR va obţine mai multe puncte în 2008: „Acum, că suntem pe zero şi am scăpat de penalizare, cred că vom face multe puncte. Avem un program extraordinar în retur, cinci meciuri acasă. Ne vom reveni, uşor-uşor, şi nu cred că sfârşitul sezonului ne va prinde tot pe ultimul loc. În plus, cred că, dacă firma Ford va veni la Craiova, situaţia se va schimba mult în bine“.
Şi antrenorul Constantin Tosum este de părere că echipa sa se află pe un drum bun şi, chiar dacă lotul nu este prea numeros, fetele se mobilizează exemplar. După încheierea turneului din Bănie, Tosum, care este şi antrenor secund la naţionala de tineret a României, va pleca împreună cu tricolorele într-un turneu internaţional de pregătire în Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS