22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVidakovic, scos la vânzare

Vidakovic, scos la vânzare

Gruparea gorjeană ar renunţa la serviciile tânărului atacant sârb Nemanja Vidakovic contra sumei de 200.000 de euro.

Autor a nouă goluri şi opt pase decisive în turul campionatului pentru candidata la promovare CSM Râmnicu Vâlcea, atacantul împrumutat de Pandurii Târgu Jiu, Nemanja Vidakovic, nu duce lipsă de oferte. Trei echipe din Liga I şi una de Liga a II-a sunt interesate să-l achiziţioneze pe Vidakovic, iar gruparea gorjeană este de acord să se despartă de jucător contra sumei de 200.000 de euro. „Avem acordul echipei Pandurii de a-i căuta echipă“, a spus impresarul fotbalistului, Zvonco Milojkovic.
Acest lucru nu a fost confirmat şi de preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, care susţine că Vidakovic ar putea fi împrumutat la FC Argeş sau Petrolul Ploieşti. Cum politica de transferuri a grupării gorjene s-a schimbat în această iarnă, Condescu optând pentru filiera portugheză, relaţiile impresarului sârb cu clubul din Târgu Jiu s-au răcit, deşi jucătorii săi au adus un profit bun pentru gorjeni în ultimul an.
Pandurii Târgu Jiu i-a transferat în ultimele 12 luni pe Vojislav Vranjkovic la Dinamo, contra sumei de 400.000 de euro, şi pe Păcurar, Vătavu, Dedu, Iordache şi Nemanja Jovanovic la „U“ Cluj pentru 150.000 de euro, după ce achitase pentru achiziţionarea lor sume în jurul a 50.000 de euro fiecare. Impresarul crede că Pandurii Târgu Jiu va retrograda la finalul acestui sezon, portughezii fiind modeşti. „Numai jucătorii mei au avut oferte la Pandurii, iar echipa a luat bani buni pe ei. Acum Condescu a adus portughezi şi o să ne vedem în vară la ora 11.00“, este previziunea impresarului Milojkovic.

Încă două transferuri

Gorjenii au anunţat transferurile a încă doi jucători din Portugalia, ambii componenţi ai formaţiei de primă ligă Sporting Braga. Brazilianul Jose Anilton junior evoluează pe postul de fundaş central, are 27 de ani, 73 kg şi 1,85 m, acesta fiind titular pentru echipa sa în penultimul joc din liga portugheză, cu Boavista, scor 0-0, iar în remiza 3-3 cu Academica a jucat 45 de minute, ultimele pentru gruparea portugheză.
Oltenii şi-au mai asigurat serviciile unui portar de origine poloneză, Pavel Kieszek, de 23 de ani, 1,87 m, 82 kg, care a jucat pentru Sporting Braga numai în campionatul de tineret rezerve. Kieszek a mai trecut pe la formaţiile Aegaleo (Grecia) şi Polonia Varşovia. Cei doi au semnat contracte pe şase luni cu drept de prelungire, la fel ca şi ceilalţi şapte lusitani transferaţi de gruparea gorjeană recent.

Cantonament la Quinta do Pinheiro

Pandurii vor pleca astăzi, la ora 9.00, din Târgu Jiu, la ora 17.00 fiind programat zborul spre Portugalia de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“, urmând să aterizeze la ora 22.55 pe aeroportul din Lisabona după o scurtă escală de o oră la Amsterdam. Gorjenii au renunţat la cantonamentul de la Camp Major, antrenorul Teixeira optând pentru localitatea Quinta do Pinheiro, în Penelo, un complex sportiv utilizat în trecut şi de naţionala Portugaliei.
„Am ales acest complex sportiv care oferă posibilităţi bune de pregătire şi care nu este atât de departe de oraşele în care se vor disputa meciurile amicale cu Estrela Amadora, Belenenses şi Leiria. Locul a fost ales de antrenorul Teixeira, care a mai efectuat acolo stagii de pregătire cu echipa naţională a Portugaliei atunci când a fost secundul lui Oliveira. Se vor mai perfecta trei meciuri amicale cu echipe din liga a doua şi vor fi alternate cu cele programate deja cu echipele din prima ligă, dar datele vor fi stabilite de antrenorul Teixeira după ce va vedea toată echipa aici şi ce pot jucătorii“, a precizat preşedintele Marin Condescu.
Vor face deplasarea în Portugalia portarii Bălăeţ şi Dossey, precum şi jucătorii de câmp Popete, Orac, Adi Popescu, Vancea, Păcurar, Vasilache, Iordache, Rusu, Stângă, Piţurcă, L. Mihai, Stromajer, Rus, Chibulcutean, Zamfir şi Grecu, aceştia făcând joncţiunea în Portugalia cu cei nouă jucători transferaţi în ultimele zile, plus brazilianul Jackson. Sergiu Mândrean va rămâne în ţară, iar luni se va opera de menisc, la o clinică din Cluj-Napoca. Mândrean va fi indisponibil aproape patru săptămâni, fiind apt la începutul minireturului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS