22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a cunoscut eşecul sub Tâmpa

Oltchim a cunoscut eşecul sub Tâmpa

Vâlcencele au pierdut derbiul de la Braşov după 300 de zile de invincibilitate şi au cedat şefia clasamentului.

Neînvinse de 300 de zile, chimistele antrenate de Gheorghe Tadici au început ca favorite derbiul de la Braşov contra Rulmentului. În faţa a peste 2.000 de spectatori, printre care şi 100 de vâlceni, oltencele au condus primele pe tabela de marcaj, dar ardelencele au preluat iniţiativa şi scenariul a fost asemănător cu cel din sezonul trecut, cu Rulmentul într-un permanent avantaj. Elevele Marianei Târcă au condus şi la patru goluri avans, dar scorul la pauză a fost strâns, 16-15.
Debutul mitanului secund a fost echilibrat, apoi braşovencele au reuşit să se distanţeze, din nou, şi să refacă diferenţa de cinci goluri, scor 22-17 (’42), spre disperarea chimistului Tadici, care se agita ca un leu pe marginea terenului. Oltchim a reluat cursa de urmărire şi a reuşit egalarea cu patru minute înainte de ultimul fluier, scor 25-25, având şi şansa să preia conducerea pe tabelă. Finalul a fost dramatic: cu 42 de secunde înainte de încheierea derbiului era egal 26 şi Rulmentul avea atacul. Târcă a cerut time-out. Tehnicianul Rulmentului a mutat decisiv, aruncând-o în luptă pe fosta chimistă Nicoleta Gâscă, aceasta marcând golul victoriei gazdelor. Oltchim a mai avut 12 secunde pentru egalare, timp în care Tadici şi Huţupan de la chimiste şi Barcan de la Braşov au fost eliminaţi. Ultima aruncare i-a aparţinut Adinei Meiroşu, însă în portar, şi Rulmentul a reuşit să se impună după patru meciuri în care pierduse în faţa vâlcencelor.
Oltchim a cedat şefia clasamentului şi, mai mult ca sigur partida din retur, de la Sala Polivalentă „Traian“, va fi decisivă pentru soarta titlului naţional.

Luca şi Gatzel nu au terminat meciul

Derbiul de la Braşov s-a terminat tragic pentru două dintre handbalistele lui Gheorghe Tadici. În prima repriză, Steluţa Luca a părăsit sala pe braţele masorilor de la Oltchim, accidentată la spate după un contact dur cu apărarea adversă. Steluţa a revenit pe banca de rezerve în partea a doua a întâlnirii, dar nu a mai putut juca.
La patru minute de la reluare, Roxana Gatzel a fost şi mai ghinionistă. Centrul chimistelor a părăsit terenul, iar verdictul medicilor a fost dur: dublă fractură la antrebraţul drept. Interesant este că Gatzel a mai stat şase luni departe de teren, tot după un derbi cu Braşov, în Cupa României, atunci alegându-se cu ligamentele rupte la piciorul drept.

Braşov jubilează, Oltchim acuză

Oficialii de la Rulmentul Braşov au jubilat după marele derbi. Patronul ardelenilor, vâlceanul Doru Florescu, le-a mărit primele handbalistelor până la 200 de euro de fiecare. Simona Gogârlă a declarat că Rulmentul este favorită la cucerirea titlului naţional, iar Mariana Târcă nu a uitat de războiul cu Tadici: „Eu îmi dădeam demisia să fiu în locul lui Tadici. A spus că e un meci asemănător cu cel contra formaţiei din Sfântu Gheorghe. Deci, l-a bătut echipa de pe ultimul loc al clasamentului“.
De partea cealaltă, chimiştii au acuzat maniera de arbitraj a buzoienilor Pavel şi State. „A fost furt pe faţă. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea“, a spus Luminiţa Huţupan. „Nu a fost handbal, ci rugbi. Cred că pentru acest sport s-au antrenat braşovencele. Aşa ceva nu se poate“, a punctat Gheorghe Tadici.
Managerul SC Oltchim, Constantin Roibu, a făcut ieri o declaraţie şoc, chimistul anunţând că vrea rejucarea partidei, în caz contrar urmând să retragă echipa din campionat. Tot Roibu a anunţat că arbitrii buzoieni Vasile Pavel şi Marian State, dar şi antrenorul Braşovului vor fi daţi în judecată după accidentările Steluţei Luca şi Roxanei Gatzel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU