22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport184 de medalii pentru LPS Craiova în 2007

184 de medalii pentru LPS Craiova în 2007

Sportivii care învaţă la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au obţinut anul trecut 184 de medalii, adunate la concursuri interne şi internaţionale. Cu acest număr impresionant de clasări pe podium, liceul craiovean se află în topul celor mai bune unităţi de învăţământ cu program sportiv din ţară. „În 2006 eram pe locul trei, în spatele celor de la Constanţa şi «Emil Racoviţă» din Bucureşti. În 2007 e posibil să fi fost depăşiţi de Orşova. Deocamdată, nu s-a făcut public clasamentul şi de aceea nu ştim sigur“, a spus Cătălin Brânduşoiu, director adjunct la LPS „Petrache Trişcu“. În timp ce liceele din Constanţa şi Orşova obţin foarte multe medalii doar la un sport, gimnastică, respectiv canotaj, pentru „Petrache Trişcu“ metalele preţioase au fost aduse de majoritatea celor şapte secţii: atletism, scrimă, judo, badminton, lupte, şah, karate. Atletismul şi scrima au cucerit cele mai multe medalii. „Spun cu mândrie că în anul care tocmai s-a încheiat atletismul a adus 63 de medalii, dintre care 23 la Campionatele Şcolare. Am avut probe în care sportivi de la liceul nostru au ocupat podiumul în întregime. Rezultatul cel mai important în 2007 este medalia de argint obţinută de Alexandru Ghinea la Campionatul European (juniori), în proba de 3.000 de metri obstacole“, a precizat directorul LPS „Petrache Trişcu“, Dănuţ Anghel.
Printre sportivii care ar putea ridica în 2008 LPS „Petrache Trişcu“ pe cele mai înalte culmi ale performanţei îi amintim pe Diana Banciu, Florina Pierdevară, Alex Ghinea, Cristi Goiceanu (atletism), Adelina Ispas (judo), Ileana Dobrescu (lupte), Claudia Tănasie (badminton), Alice Tudor, Ileana Cătălina (scrimă).
Din nefericire, performerul anului 2007, Alex Ghinea, a fost nevoit să se opereze şi cel mai probabil va rata concursurile de sală din primele luni ale anului 2008.

„Nu ni se recunosc meritele“

Liceul condus de Dănuţ Anghel nu se bucură de recunoaştere pe plan local.
„Cu toate că avem atâtea rezultate de excepţie pe plan sportiv, chiar şi un loc I pe ţară la eseu, sunt supărat că ISJ Dolj nu ne respectă meritele. Drept dovadă, nu figurăm printre şcolile din judeţ cu cel mai bun management. Ne întrebăm ce trebuie să mai facem pentru a fi băgaţi şi noi în seamă? Numai de când am venit eu la conducerea acestei şcoli s-a dublat numărul de medalii“, a spus Dănuţ Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS