23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a făcut istorie

Oltchim a făcut istorie

Gruparea olteană este în grupul celor trei formaţii care au punctaj maxim în cea mai puternică întrecere europeană.

După o absenţă de şapte ani din grupele Ligii Campionilor, Oltchim face istorie în cea mai valoroasă competiţie europeană. Cele cinci runde scurse până acum au însemnat tot atâtea succese pentru elevele lui Gheorghe Tadici, performanţă reuşită numai de alte două echipe: Hypo Viena (Austria), în Grupa C, şi ETO Gyor (Ungaria), în Grupa A. Înainte de ultima etapă, atunci când vâlcencele vor juca la Podgorica, Gheorghe Tadici are o dilemă: să deplaseze în Muntenegru lotul de bază şi să termine cu maximum de victorii sau să le menajeze pe titulare cu riscul unui insucces. Oltchim Râmnicu Vâlcea are al doilea atac din Liga Campionilor, cu 165 de goluri marcate, după campioana Rusiei, Zvezda Zvenigorod (168), şi a treia apărare, cu 131 de goluri primite, după Slagelse (109) şi ETO Gyor (118).

Maier, a doua marcatoare

Extrema chimistă Ramona Maier Farcău este a doua marcatoare a Ligii Campionilor Europeni, cu 48 de goluri marcate în cinci partide, pe primul loc al clasamentului aflându-se unguroaica Timea Toth (Hypo Viena), cu 50 de reuşite. Podimul acestei ierarhii este completat de suedeza Johanna Ahlm (IK Savehof), cu 45 de reuşite. Altă chimistă din topul marcatoarelor este tot o extremă, Adriana Nechita, autoarea a 28 de goluri, ocupând poziţia a 20-a.

Gyor, cel mai bun adversar

În faza grupelor semifinale, Oltchim va întâlni două formaţii care s-au clasat pe locurile secunde ale clasamentelor şi una dintre lidere. Cea mai bună variantă ar fi cu ETO Gyor (prima clasată în Grupa A), Nurnberg (a doua din Grupa B) şi Lada Togliati (a doua în Grupa C). Cel mai perisulos adversar este Zvezda Zvenigorod, echipă care, practic, se confundă cu naţionala Rusiei şi îl are ca antrenor pe selecţionerul Evgheni Trefilov.

Brădeanu şi Vărzaru nu vin la Vâlcea

Oltchim Râmnicu Vâlcea a ieşit din cursa de „repatriere“ a Aureliei Stoica Brădeanu, sportivă care a debutat în handbalul mare la Oltchim. „Mica“ şi-a prelungit contractul cu ETO Gyor Graboplast, vicecampioana Ungariei la handbal feminin, una dintre posibilele adversare ale vâlcencelor în viitoarea fază a Ligii Campionilor. Oltchim a încercat să o transfere pe Brădeanu şi în vara anului trecut, dar oficialii chimişti s-au lovit de refuzul categoric al ungurilor. Nici Cristina Vărzaru nu pare tentată să revină în campionatul din România, chiar dacă de serviciile sale s-au interesat Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea. Fosta chimistă a declarat zilele trecute că este decisă să se retragă în campionatul danez, la Viborg, actuala sa echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS