28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au făcut primul pas

Tricolorii au făcut primul pas

Reprezentativa României a învins la scor Ciprul în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial de handbal masculin, programat anul viitor în Croaţia.

Echipa naţională de handbal masculin a României a început în forţă campania de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din 2009. Elevii lui Aihan Omer, aflat la primul meci oficial pe banca tehnică, au „zdrobit“ joi seară, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe“ din Oradea, echipa similară a Ciprului, scor 36-23 (16-12).
Tricolorii au avut un început ezitant de meci, fapt speculat din plin de ciprioţi, a căror replică a fost neaşteptat de tăioasă. România a condus cu 5-2 şi 7-3 în primele minute, dar la jumătatea primei părţi jucătorii din Insula Afroditei au irosit şansa egalării la zece. Cu extrema Laurenţiu Toma într-o formă excelentă, reprezentativa ţării noastre a forţat pe final şi a reuşit să intre la vestiar cu un avantaj liniştitor de patru goluri.

Tricolorii s-au descătuşat după pauză

În repriza secundă s-au schimbat total datele problemei, România punând definitiv stăpânire pe meci pentru că rivala a greşit enorm în ambele faze de poartă, în tabăra ciprioţilor instalându-se nervozitatea şi lipsa de concentrare. În final, tabela a consemnat victoria echipei României, care a deschis astfel Grupa a treia preliminară cu o victorie categorică, în care Laurenţiu Toma şi Valentin Ghionea au fost cei mai buni marcatori, fiecare trecându-şi în cont câte şase goluri.
În echipa României au evoluat următorii jucători: Rudi Ionuţ Stănescu, Ştefan Laufceac – George Buricea (5), Bogdan Voina (1), Alin Şania (2), Adrian Petrea (4), Marius Stavrositu (1), Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob (1), Rareş Jurcă (3), Laurenţiu Toma (6), Valentin Ghionea (6), Eremia Pârâianu (5), Gheorghe Irimescu (2).
Pentru elevii lui Aihan Omer urmează returul din Cipru, programat la Nicosia pe 6 ianuarie, de ora 19.30, cele mai importante meciuri fiind în compania Letoniei, pe 16 ianuarie la Riga (ora 19.30) şi pe 20 ianuarie tot la Oradea (ora 11.00). Prima clasată se califică pentru barajul din vară.

„Am jucat prost, dar am câştigat“

La finalul întâlnirii, selecţionerul Aihan Omer a spus că nu este mulţumit de jocul elevilor săi în partida cu Cipru, doar rezultatul final fiind pe placul său. Omer a punctat faptul că speră să corijeze din mers micile erori din jocul tricolorilor şi că victoria este cuvântul de ordine pentru returul din Insula Afroditei.
„Sperăm ca jocul nostru să se îmbunătăţească foarte repede. Jucând prost, am câştigat la o diferenţă de 13 goluri. Victoria contează pentru moralul nostru. Am întâlnit un adversar total necunoscut, iar România n-a jucat ceea ce trebuia. După pauză am intrat hotărâţi să tranşăm jocul în favoarea noastră, dar toate ţările îşi doresc să câştige împotriva României şi, dacă nu eşti serios, te taxează. În retur sperăm să greşim mai puţin şi să câştigăm în Cipru“, a spus selecţionerul României. „Cred că meciul cu Letonia va fi unul mult mai dificil, dar, atâta timp cât Letonia joacă handbal, şi noi putem juca“, a completat Aihan Omer, care consideră Letonia principala contracandidată a României la calificarea în play-off.
La rândul său, portarul naţionalei, Rudy Stănescu, a apreciat jocul cu Cipru ca fiind uşor pentru România şi speră la calificare: „A fost un meci uşor, la discreţia noastră. Am condus de la început şi până la sfârşit. Ne dorim cu toţii să ajungem la un turneu final şi de asta am venit la echipa naţională“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS