15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPavel Badea crede într-un retur reuşit

Pavel Badea crede într-un retur reuşit

Fostul antrenor şi preşedinte al alb-albaştrilor afirmă că Ştiinţa are un grup valoros de jucători, iar o pregătire bună în această iarnă ar conduce la altă exprimare în teren în returul 2008.

 – Ca fost jucător, antrenor şi conducător al Universităţii, ce zici de situaţia actuală a oltenilor?
 – Universitatea trece printr-un moment dificil. Faptul că în această iarnă i s-a interzis să facă transferuri dă o notă de dificultate în plus echipei noastre.
 – Apropo de interzicerea transferărilor: erai la echipă în perioada când au venit jucătorii brazilieni din cauza cărora s-au blocat acum transferările, iar finanţatorul actual al Universităţii l-a învinovăţit pe Dinel Staicu de această situaţie, aruncând însă săgeţi şi către Pavel Badea…
 – Nu am reţinut prea bine afirmaţiile domnului Mititelu despre mine…

„Nu am nici o vină în cazul jucătorilor brazilieni“

 – Printre altele, finanţatorul Ştiinţei a spus: „Staicu şi Badea au semnat acte pe care nici ei poate nu le înţelegeau“.

 – În privinţa mea, domnul Mititelu este în eroare. Reamintiţi-vă momentul sosirii jucătorilor brazilieni… Eu eram antrenorul Universităţii şi mă aflam cu echipa în cantonament de pregătire în Antalya,Turcia. Când am revenit la Craiova, eu nu mai aveam posibilitatea de a renunţa la cei trei jucători brazilieni, ei au fost aduşi de finanţatorul de atunci, domnul Dinel Staicu. Repet, ca antrenor eu a trebuit să-i primesc în lot. Dl. Mititelu este implicat de ceva timp în fotbal şi ar trebui să înţeleagă modul de funcţionare al activităţii într-un club de fotbal, adică trebuie să-şi dea sema că antrenorul nu are legătură cu problema contractelor sau cu salariile jucătorilor.
 – Îţi aminteşti de ce brazilienilor nu li s-au achitat salariile de către finanţatorul Dinel Staicu? Nu a vrut sau nu a avut bani?
 – Această întrebare ar trebui să o adresaţi domnului Dinel Staicu.
 – S-ar părea că în Liga I, după 17 ani de când Universitatea a adus titlul în provincie, o altă formaţie, CFR Cluj, este aproape de a câştiga campionatul. De fapt, în această ediţie de campionat a început un fel de asalt al provinciei asupra Capitalei, Urziceniul şi Timişoara fiind şi ele pretendente la podium.
 – Cu cât vor fi mai multe echipe implicate în câştigarea campionatului, cu atât întrecerea noastră internă va fi, de la an la an, mai puternică. E de bun augur că, în sfârşit, provincia are reprezentante de seamă în lupta cu echipele din Bucureşti.
 
„Prevăd un retur spectaculos“

 – Cum vezi returul din 2008 (etapele 20-34), având în vedere că Rapidul s-a apropiat la cinci puncte de liderul CFR Cluj?
 – Un retur frumos, spectaculos. Oricum, această ediţie de campionat are o doză în plus de spectaculozitate faţă de cele precedente. Şi asta va fi atât în partea superioară a clasamentului, cât şi în cea inferioară.
 – Unde o vezi în retur pe Universitatea?
 – Din punctul meu de vedere, Universitatea are un grup valoros de jucători. Având posibilitatea să se pregătească împreună în această iarnă, va creşte mult din punct de vedere al coeziunii şi al relaţiilor de joc. Prevăd astfel că Universitatea va avea un retur (etapele 20-34) bun de campionat. Doresc Ştiinţei baftă în ceea ce şi-a propus pentru 2008!
 – Ce zici de grupa de foc în care este România la turneul final EURO 2008?
 – Într-adevăr, grupa C, în care au căzut tricolorii, este una teribil de dificilă… În cazul în care România se va califica, atunci cu atât va fi mai frumoasă performanţa!
 – Crezi în calificarea tricolorilor în sferturile de finală?
 – În momentul în care începe un meci de fotbal, şansele sunt egale pentru ambele echipe. Apoi, totul depinde de evoluţia formaţiei noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII