13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea, cel mai bun de la Ştiinţa

Florin Costea, cel mai bun de la Ştiinţa

Atacantul Universităţii Craiova a fost preferat de majoritatea votanţilor, în timp ce la categoria conducători Ovidiu Costeşin l-a depăşit clar pe Adrian Mititelu.

Site-ul craiovamaxima.ro a iniţiat la final de an o anchetă pentru desemnarea celui mai bun jucător, antrenor şi conducător al Universităţii Craiova în 2007. Participanţii la vot au fost împărţiţi în cinci categorii, foştii mari jucători ai Ştiinţei, presa craioveană, facţiunile galeriei, echipa craiovamaxima.ro şi comunitatea de pe acest site, rezultatul fiind interesant.
După centralizarea voturilor, în ancheta „Cei mai buni dintre olteni“ s-au impus Florin Costea, Ştefan Stoica şi Ovidiu Costeşin. Atacantul de 22 de ani, golgheter al echipei cu cinci reuşite, i-a devansat clar pe Bornescu, Wobay, D. Stoica şi Luţu, în timp ce Fane Stoica, demis spre finalul sezonului trecut, a fost considerat mai bun decât urmaşul său, Florin Cioroianu, dar şi decât actualul tehnician, Nicolo Napoli. La categoria conducători, fostul director executiv al Universităţii, Ovidiu Costeşin, „transferat“ ulterior la Steaua, i-a luat faţa finanţatorului Adrian Mititelu.
Iată clasamentele finale ale sondajului. Jucători: 1. Fl. Costea 86,2 puncte; 2. Bornescu 36,3; 3. Wobay 31,8; 4. D. Stoica 27,1; 5. Luţu 20,5; 6. Rose 8,5; 7. Tănasă 6,7; 8. Bărboianu 6,4; 9. Mitchell 5; 10. Săceanu 4,7; 11. A. Ionescu 1,1; 12. Baird 1; 13. Dănănae 0,6. Antrenori: 1. Ştefan Stoica 56,5 puncte; 2. Nicolo Napoli 29,6; 3. Florin Cioroianu 21,4; 4. Daniel Mogoşanu 10,6; 5. Ovidiu Stîngă 7. Conducători: 1. Ovidiu Costeşin 48,4 puncte; 2. Adrian Mititelu 29,4; 3. Ilie Balaci 20,7; 4. Ion Geolgău 11; 5. Ovidiu Stîngă 9.

Gîngioveanu, rechemat la echipa mare

După interdicţia primită de la FIFA de a efectua transferuri timp de un an, oficialii Ştiinţei au precizat că vor miza din retur mai mult pe jucătorii tineri. Din acest motiv, unul dintre fotbaliştii olteni consideraţi de perspectivă, Cosmin Gîngioveanu, a fost anunţat că trebuie să se prezinte pe 8 ianuarie la reunirea lotului primei echipe. Internaţionalul de juniori fusese trimis la „satelit“ ca pedeapsă după un conflict la antrenamente cu un coechipier şi fusese ţinut în stand-by, deşi primise câteva oferte de transfer.
În privinţa celor cinci jucători puşi pe liber, Ciucă, Velcovici, Baird, Gărgălie şi Stoianof, finanţatorul Universităţii este decis să nu mai apeleze la serviciile lor, cu toate că despre primii trei s-a spus că ar putea reveni la echipă. „Nu putem să apelăm acum la nişte jucători despre care antrenorul a considerat că nu pot ajuta echipa. Nici unul nu se va întoarce. Dăm credit tinerilor. Oricum, am înţeles că toţi au oferte şi, dacă este bine pentru ei, le dăm drumul“, a afirmat Mititelu pentru ediţia on line a Fanatik.
Ideea cu promovarea tinerilor este agreată şi de fostul tehnician al grupării din Bănie, Sorin Cîrţu, dar antrenorul care a cucerit eventul cu Ştiinţa nu crede că Napoli va apela la această variantă. „Am văzut vara trecută câţiva juniori cu real potenţial, cum ar fi Buşu, Găman, Gîngioveanu şi alţii, însă constat că nu li s-a dat şansa de a face pasul în Liga I. De altfel, antrenorii străini precum Nicolo Napoli n-au nici un interes să promoveze jucătorii tineri. Pentru Napoli nu contează decât rezultatele imediate“, a spus Cîrţu la emisiunea Magazin Sportiv de la TVR Craiova.
„Dacă vrea să facă performanţă, Universitatea trebuie să aducă opt-nouă jucători de valoare, care pot face diferenţa şi cărora să le dai un salariu de şapte-opt sute de mii de dolari. Fără bani mulţi investiţi nu ai cum să visezi la trofee“, a adăugat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII