16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCantonament la Vâlcea

Cantonament la Vâlcea

Majoritatea echipelor de la Sport Club Municipal (SCM) – Universitatea Craiova îşi vor relua de astăzi pregătirea. Voleibalistele şi handbalistele au programată plecarea în cantonamente, dar vremea rea le-ar putea strica planurile antrenorilor. „În această seară (aseară – n.r.), antrenorii şi sportivii se vor reuni şi, în funcţie de condiţiile meteo, se va stabili dacă vor pleca acum în cantonamente. Voleibalistele ar trebui să meargă în pregătire la Vâlcea, iar echipa feminină de handbal, la Olăneşti. Deocamdată, în judeţul Vâlcea nu este zăpada atât de mare ca în Dolj. Dar, dacă va continua să ningă şi acolo, nu are rost să plece, pentru că nu vor putea face antrenament afară. Iar în sală pot să facă şi la Craiova“, a spus ieri Ion Constantinescu, secretarul SCM-U Craiova. Echipa masculină de volei, pregătită de Dan Pascu şi Alex Cozma,  are programată mâine plecarea la Vâlcea.

Voleibalistele, pe primul loc în seria Est

Campionatul la volei, Divizia A2, se va relua pe 19 ianuarie. Cele două echipe de la SCM-Universitatea Craiova s-au calificat în faza a doua, alături de alte trei formaţii. La feminin, elevele lui Adrian Cotoranu, care au încheiat prima parte a campionatului pe prima poziţie, vor avea ca adversare formaţiile CSU Galaţi, CSM CSS Danubiu Deltacons Tulcea şi Provolei Botoşani. Oltencele vor disputa primele două meciuri din acest an pe teren propriu, urmând să primească vizita formaţiilor din Botoşani (19 ianuarie) şi Galaţi (2 februarie), iar pe 16 februarie vor juca la Tulcea.  
La masculin, craiovenii, ocupanţi ai locului secund după prima fază, vor juca împotriva echipelor Rapid Bucureşti, UMF Cluj şi CSU Braşov. În primul meci tur, SCM-U va întâlni acasă pe UMF Cluj, apoi va juca la Rapid Bucureşti (2 februarie) şi acasă, cu Braşov (16 februarie). Returul fazei a doua se va desfăşura în perioada 23 februarie – 15 martie.
Atât la feminin, cât şi la masculin, primele două echipe clasate după faza a doua se vor califica la barajul pentru promovare în Divizia A1, iar formaţiile din Bănie pornesc favorite pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri care le-ar permite participarea la meciurile de baraj.
Divizia A de handbal feminin se va relua pe 26 ianuarie, turneul II al seriei a doua fiind programat la Craiova. Şi echipa feminină de baschet de la SCM-U Craiova, condusă de soţii Liviu şi Daniela Manea, a început încă de ieri pregătirea, dar în Sala Sporturilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS