16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBölöni a câştigat Cupa Campionilor Golfului

Bölöni a câştigat Cupa Campionilor Golfului

Antrenorul român Ladislau Bölöni a câştigat, cu echipa sa de club, Al Jazira (Emiratele Arabe Unite), cea de-a 23-a ediţie a Cupei Campionilor Golfului, după ce a învins în finală, după executarea penaltiurilor, pe fosta deţinătoare a trofeului, Al Ittifag (Arabia Saudită).
În tur, Al Ittifag se impusese cu scorul de 2-0, însă echipa pregătită de Bölöni a reuşit să recupereze acest handicap, cel de-al doilea gol fiind marcat în minutul 90+3 de Abdul Salam Jumaa.
În prelungiri, Al Jazira a dus scorul la 3-0, dar Al Ittifag a redus diferenţa de pe tabelă la două goluri şi, potrivit regulamentului, s-a trecut la loviturile de departajare, chiar dacă oaspeţii aveau avantajul unui gol înscris în deplasare. În cele din urmă, Al Jazira s-a impus cu scorul de 7-6 la penaltiuri, după executarea a câte nouă lovituri de departajare.
Delegaţia saudită a refuzat, la început, să participe la executarea loviturilor de departajare, considerând că golul marcat în prelungiri ar fi trebuit considerat dublu, deoarece a fost înscris pe terenul adversarilor.
Bölöni a catalogat meciul ca fiind nebun. „A fost un meci nebun, în secundele de final norocul fluctua între ambele echipe. Le sunt recunoscător jucătorilor mei pentru efortul depus, în special lui Abdul Salam, Diyaki şi Toni, care au terminat meciul, deşi sufereau de dureri musculare. Ei se aflau sub o presiune imensă, pentru că au început meciul de la 0-2. A fost fantastic modul în care au revenit şi au câştigat titlul. A fost un meci dificil împotriva unei echipe bune. Cred că acest trofeu îi va motiva pe jucători să se descurce mai bine în competiţia internă“, a spus Bölöni.
Al Jazira este cel de-al treilea club din Emiratele Arabe Unite care a câştigat acest trofeu regional, după Al Shabab şi Al Ain. Cupa Campionilor Golfului mai fusese câştigată în anii ’90, de două ori, de alt tehnician român, Ilie Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS