16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Scurte ştiri

Încă o amânare în procesul lui Vili Pasăre

Termenul de ieri al procesului primarului din Dragoteşti, Vili Pasăre, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost amânat. Motivul a fost invocat de Roberto Păducel, care, având calitatea de învinuit, trebuia să fie audiat de instanţa Tribunalului Gorj. Acesta a solicitat amânarea cauzei pentru a-şi angaja apărător. Tot la termenul de marţi, completul de judecată i-a solicitat lui Vili Pasăre să semneze declaraţia dată anterior în faţa instanţei. În urmă cu două săptămâni, Păsare a dat o declaraţie în faţa instanţei, dar a plecat din sală înainte să o semneze. Tot la termenul trecut, a fost citită declaraţia dată de primarul comunei Dragoteşti, astfel încât să fie îndepărtate suspiciunile unei eventuale schimbări de declaraţie.
Mihaela FLOROIU

Laboratorul Spitalului Judeţean aşteaptă avizul UE

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Judeţean Târgu Jiu rămâne neautorizat de Casa de Sănătate până luna viitoare. Directorul adjunct, Constantin Pălivan, a declarat că spitalul are acum opt din cele nouă avize solicitate de Ministerul Sănătăţii pentru a primi autorizaţia care să îi permită să intre în programul de evaluare a stării de sănătate. Pe 15 octombrie, unitatea medicală va primi din străinătate confirmarea că analizele pe care le efectuează sunt la fel ca la orice alt laborator din Uniunea Europeană. Şeful Casei Judeţene de Sănătate, Gheorghe Cocină, a spus că atâta timp cât laboratorul spitalului nu poate prezenta toate documentele solicitate nu are cum să fie autorizat conform legislaţiei în vigoare. Cocină afirmă că s-a adresat inclusiv Ministerului Sănătăţii pentru această problemă şi nu a obţinut până acum nici un fel de derogare de la lege pentru a acredita laboratorul de stat în alte condiţii decât cele private.
Romeo IONETE

Uzina de Reparaţii, scoasă la vânzare

Uzina de Reparaţii SA din municipiul Târgu Jiu va fi scoasă la vânzare în această toamnă pentru o sumă de circa zece milioane de euro, potrivit reprezentanţilor firmei lichidatoare Siomax. Uzina a intrat în faliment anul acesta, iar acum lichidatorul judiciar o vinde pentru a recupera datoriile. Adunarea creditorilor de la Uzina de Reparaţii a fost convocată pe 27 septembrie, după care, pe 1 octombrie, o instanţă de judecată va confirma deciziile luate de creditori. Aceştia vor ca uzina să fie vândută, astfel banii fiind recuperaţi mai repede.
Romeo IONETE

Ziua Vârstnicilor, la Rovinari

 Persoanele vârstnice din oraşul Rovinari se vor bucura de o serie de manifestări ocazionate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Programul va începe sâmbătă, 29 septembrie, cu o excursie de o zi pe Valea Oltului. Pensionarii vor pleca la ora şapte dimineaţa cu două autocare şi vor fi însoţiţi de o asistentă medicală şi de o persoană din cadrul primăriei. La Clubul vârstnicilor din Rovinari vor avea loc activităţi recreative şi concursuri cu premii. Luni, 1 octombrie, la ora 14.00, se va organiza o masă festivă la restaurant, la care vor lua parte aproximativ 300 de persoane. Pensionarii se vor bucura de un concurs de dans cu premii, dar şi de un un program folcloric susţinut de Victor Tita, Ion Drăgan, Olguţa Berbec şi Formaţia Litua, organizat de Casa de Cultură şi Biblioteca Rovinari. Spectacolul şi masa festivă vor avea loc la restaurantul Minerul, în oraşul Rovinari.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS