22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a rămas în Grupa Mondială

România a rămas în Grupa Mondială

Echipa de Cupa Davis a României va evolua şi în 2008 în elita tenisului mondial, Andrei Pavel şi Victor Hănescu revenind spectaculos în ultima zi a întâlnirii cu Japonia, care conducea cu 2-1 după două zile.

România a învins ieri Japonia cu scorul de 3-2 în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis, la Osaka, în urma victoriilor obţinute de Andrei Pavel, care a dispus de Takao Suzuki cu scorul de 6-7, 6-7,6-1, 6-4, 6-4, şi Victor Hănescu, care l-a întrecut pe Go Soeda cu scorul de 6-3, 5-7, 7-6 (6), 7-6 (3).

„Cneazul“ a făcut ieri din nou un meci mare pentru România, reuşind să-l bată pe Takao Suzuki şi să egaleze situaţia la doi în disputa cu Japonia. Andrei Pavel a avut o revenire senzaţională în acest meci, reuşind să se impună după aproape patru ore de joc. În primele două seturi, japonezul a jucat foarte bine, ofensiv, a servit bine şi a reuşit să salveze patru mingi de set. În următoarele trei seturi însă, experienţa „Cneazului“ şi-a spus cuvântul, românul a început să-şi facă serviciul foarte uşor, a returnat foarte bine, nelăsându-i nici o şansă adversarului său, care a cedat bătălia şi din pricina nervozităţii apărute după ce a condus cu 2-0.

„Este întotdeauna greu să revii după două seturi pierdute. Nu l-am subestimat pe Takao Suzuki nici o clipă. La vânătoare, nu trebuie să subestimezi niciodată ursul rănit“, a spus Pavel, la finalul meciului. „Mă durea cotul. Când am simţit că mă doare, mi-am dat seama că vor urma al patrulea şi al cincilea set. Norocul nu a fost însă de partea mea în ultimele seturi“, s-a scuzat Suzuki.

 

Hănescu a adus punctul decisiv

 

După victoria lui Andrei Pavel obţinută în faţa lui Takao Suzuki, rezultat care a egalat situaţia la doi, a urmat meciul decisiv pentru rămânerea în elita tenisului mondial, toată presiunea stând pe umerii lui Victor Hănescu. Românul a izbutit să câştige partida cu Go Soeda după trei ore de joc, scor 6-3, 5-7, 7-6 (6), 7-6 (3), menţinând România în Grupa Mondială a Cupei Davis. Hănescu a realizat un meci bun, pe parcursul căruia şi-a pierdut o singură dată serviciul, în timp ce japonezul Go Soeda a clacat în momentele decisive, acolo unde experienţa românului şi-a pus amprenta. Victor Hănescu a avut însă şi probleme în acest meci, nereuşind să obţină mai nimic din venirile la fileu, însă toate acestea nu au mai contat la finalul partidei, când România şi-a adjudecat victoria cu 3-2 în faţa Japoniei.

„A fost o zi foarte bună pentru România. Ultimul meci era foarte important şi am simţit o presiune puternică. A fost un meci strâns, dar am avut un serviciu bun şi, deşi eram obosit, am rezistat. Este o victorie mare pentru România faptul că rămâne în Grupa Mondială“, a spus Hănescu, pentru care va urma Challanger-ul de la Bucureşti.

Căpitanul nejucător al României, Adrian Marcu, s-a declarat surprins de evoluţia bună a japonezilor. „Mă aşteptam să fie o întâlnire dificilă. Japonezii ne-au surprins, mai ales Takao Suzuki. Este mult mai bun decât sugerează clasarea sa în ierarhia ATP (locul 216 – nr.)“, a punctat Marcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU