22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Război total!

Minerul Lupeni – CSM Vâlcea
Stadion
„Minerul“, astăzi, ora 11.00.
Formaţii probabile:
Lupeni: Mecea – Oprea, Csik, Luca, Acs – Vezan, Câmpean, Apostol, Daj – Niculescu, Chiţu. Antrenor: Marin Tudorache.
CSM Vâlcea: Râmniceanu – Cercel, Vişa, Chirciu, Stanca – Melcea, Ekwalla, Onofrei, Pasăre – Vidakovic, Boroiban. Antrenor: Marian Bondrea.
Vor arbitra: M. Avram – M. Nicoară, C. Haramuz.

Derbiul seriei a doua a eşalonului secund se anunţă foarte disputat, tensiunea dinaintea partidei prevestind spectacolul.

„Sincer, mă bucur că gazdele au câştigat această partidă. Dacă se termina 0-0 sau, Doamne fereşte, băteam noi, nu mai ieşeam teferi de la Lupeni. Aici se poate juca orice, numai fotbal nu“, spunea, la finalul partidei Minerul Lupeni – CSM Vâlcea din stagiunea trecută, tehnicianul de atunci al oltenilor, Costel Pană. La finalul celor 90 de minute, Pană a fost la un pas să aibă o partidă de box cu omologul său, Dan Mănăilă, după ce fotbaliştii gazdelor jucaseră la rupere pe tot parcursul întâlnirii. În retur, la Vâlcea, oltenii nu au uitat să-şi plătească poliţele şi au învins cu 3-0 o echipă oaspete care avea în vestiar prima promisă de Dacia Mioveni.

„Sper să nu joace rugbi“

Minerul Lupeni, lidera neaşteptată din seria a II-a, şi CSM Vâlcea, ocupanta poziţiei a doua a clasamentului, se vor afla astăzi din nou faţă în faţă. Chiar dacă Mănăilă şi Pană au fost înlocuiţi în pauza competiţională, meciul va fi iarăşi foarte tensionat, având în vedere că gazdele „trag“ pentru vecinii de la Jiul Petroşani, iar vâlcenii vor să reuşească primul lor succes în deplasare în acest sezon, trei puncte urmând să-i readucă în fotoliul de lideri. Preşedintele din Zăvoi, Alin Trandafir, ştie că elevii lui Marian Bondrea vor avea parte de un tratament special, dar speră ca lucrurile să nu degenereze: „Sper să se joace fotbal, nu rugbi. Fotbaliştii de la CSM ştiu ce-i aşteaptă la Lupeni, i-am pregătit din punct de vedere psihologic. Dacă vom fi lăsaţi să jucăm, cred că vom scoate un rezultat pozitiv, pentru că suntem superiori din punct de vedere valoric“.

CSM, fără probleme de lot

Pentru prima dată în acest sezon, tehnicianul vâlcenilor, Marian Bondrea, va avea la dispoziţie întreg lotul de jucători. Marius Cumpănaşu, Lucian Zoicaş şi Ionuţ Cilean sunt refăcuţi în totalitate, la fel ca şi Mihăiţă Lungan, care ar putea evolua în partea a doua a întâlnirii. Totuşi, este greu de crezut că „Profesorul“ va schimba prea multe în unsprezecele de start care a învins în runda trecută pe FC Bihor Oradea. Singurele semne de întrebare sunt în poartă, unde va intra fie juniorul Râmniceanu, fie Rusandu, şi în centrul apărării, acolo unde ori va fi păstrat Chirciu, ori va reveni Cilean, accidentat cu orădenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS